Kapcsolat

Gaming

Felújítják minden idők legjobb Star Wars first-person shooterét – Switchre és PS4-re érkezik majd

Éljen a Köztársaság!

blank

blank

Minden idők legjobb Star Wars szerepjátékának újrahangszerelése, no és persze esetleges folytatása után a legjobb messzi-messzi galaxisos first-person shooter, azaz a kétezres évek derekán igazi kultstátuszba emelkedett Star Wars: Republic Commando is felújított kiadást kap. A játék eredetileg 2005-ben jelent meg PC és Xbox platformokra, az egykori LucasArts (újabban Lucasfilm Games) jóvoltából. A klónháborúk idején játszódó taktikai lövöldében egy négyfős elit klónalakulat élén kell helytállnunk, ahogy végigjárjuk a filmek ikonikus helyszíneit.

Ismerve az eredeti platformokat, kissé talán meglepő, hogy a Star Wars: Republic Commando modern konzolok közül pont PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re látogat el. A magasabb felbontással, szebb textúrákkal és új bevilágítással feltupírozott Republic Commandora ráadásul már nem is kell sokat várni, ugyanis április 6-án jelenik majd meg 15 eurós árcédulával. További platformokról egyelőre nincsen hír, de szolgáljon vigaszként, hogy az Xbox teljes visszafele kompatibilitásának köszönhetően a játék a mai napig játszható, és ugyanez igaz a PC-s verzióra is – még ha ezen masinákon mellőznünk is kell a felújítás előnyeit.

A kiadásért az Aspyr Media felel, akik korábban is dolgoztak már Star Wars játékon: a Star Wars Episode 1: Racer is nekik köszönhetően kapott új életre, ugyancsak PlayStation 4-en és Nintendo Switchcsen, újabban pedig a Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse című örökérvényű klasszikuson ügyködnek, amelynek megjelenése március 16-án esedékes.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak