Kapcsolat

Film

Fény derülhetett az MCU-s Penge bemutatójának pontos dátumára

Mondjuk kissé valószínűtlen, de hátha…

blank

blank

Hajlamosak vagyunk a képregényfilmeket 21. századi jelenségnek tekinteni (az kétségtelen, hogy az aranykoruk most van), ám a műfaj már az 1900-as évek vége felé is létezett, igaz, azok a feldolgozások jobbára a televízió számára készültek. Az egyik első kivétel az 1998-ban bemutatott Penge volt, a Wesley Snipes (Az 57-es utas, A pusztító) főszereplésével készült mozi ráadásul anyagilag is megtérült, előrevetítve a fentebb vázolt korszakot. A félig ember-félig vámpír harcos kalandjait ezután még két filmben követhettük (melyek minősége sajnos nem érte el az elsőét, hiába ült a rendezői székbe a Pokolfajzat direktora, Guillermo del Toro, vagy az első rész forgatókönyvét jegyző David S. Goyer), majd készült egy mindössze egy évadot megélt sorozat (amiben már nem Snipes játszotta a címszereplőt), és egy anime is. Penge (polgári nevén Eric Brooks) azóta gyakorlatilag parkolópályára került, ám nemsokára kitolathat onnan, hiszen ő is csatlakozik az egyre épülő (és szépülő?) MCU-hoz, ahol a kétszeres Oscar-díjas Mahershala Ali (Holdfény, Zöld könyv-Útmutató az élethez) fogja életre kelteni a félelmet nem ismerő vámpírvadászt. A Bassam Tariq (Mogul Mowgli) irányításával készülő filmről eddig nem sokat lehetett hallani, most viszont egy véletlen (vagy talán szándékos) szivárgásnak köszönhetően fény derülhetett bemutatójának pontos dátumára.

A “bűnös” a Marvel India nevű, hivatalosnak mondható Twitter-csatorna volt, ahová felkerült egy fénykép, melyen az MCU negyedik fázisának eddig még be nem mutatott filmjeinek logói és (indiai) premierjei láthatóak (a Pókember: Nincs hazaút kivételével). A lista végén pedig ott figyel a Penge is, amelyet a jelek szerint pontosan egy év múlva, 2022. október 7-én fognak bemutatni a Hindusztáni-félsziget filmszínházai. Persze örülnénk neki nagyon, ha ilyen hamar újra találkozhatnánk a Fénybenjáróval, de több dolog is utal arra, hogy az időpont csalóka. Egyrészt az is csak szeptember elején nyert megerősítést, hogy valóban az említett Tariq rendezi a filmet, másrészt a The Hollywood Reporter egyik májusi cikkében azt olvashattuk, hogy a produkció forgatását a Marvel áttolta jövő év júliusára, hogy finomíthassanak a Stacey Osei-Kuffour (Watchmen) által írt forgatókönyvön. Harmadrészt pedig ugyanezen a napon szándékozik bemutatkozni a Pókember: Irány a Pókverzum! második része is, ami ugyan nem érinti annyira az MCU-t, mégis figyelembe kell vennünk.

blank
Forrás: Marvel India/GamesRadar

Szóval bőven akad hátráltató tényezője annak, hogy jövő ilyenkor jegyet válthassunk Penge újabb kalandjára, az viszont mindenképpen érdekes, hogy a filmek alatt szereplő dátumok meglehetősen pontosnak tűnnek. De véleményünk szerint jobb, ha senki nem reménykedik, (akkor is ha az hal meg utoljára), hiszen egy ilyen volumenű produkciót nem lehet három hónap alatt lezongorázni (de legalább láttuk a Penge új logóját, azért ez ad némi pozitív töltetet a dolognak). És az MCU is dübörög tovább, idén még két mozifilm (a november 5-én érkező Örökkévalók, valamint a december 16-án bemutatandó Pókember: Nincs hazaút), és a Disney+-os Sólyomszem-sorozat vár a rajongókra, szomorkodásra tehát tényleg nincs ok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak