Kapcsolat

Film

Fény derült a Predator 5 szinopszisára

Meglátjuk, mi sül ki belőle.

blank

blank

Hihetetlennek hangzik, de – egy enyhe túlzással élve – a Ragadozó franchise első darabja már-már a krisztusi koron is túl van első debütálása óta. Az 1987-ben bemutatott alkotást sokan máig a főszereplő Arnold Schwarzenegger (Terminator) egyik legjobb filmjének tartják, ami nem csoda, hiszen a földönkívüli vadász története olyannyira megismételhetetlenre sikeredett, hogy még a Predator közvetlen folytatása sem volt képes megütni színvonalát, ahogy a vadhajtásként érkezett egyéb darabok és a nagy riválissal való összeeresztés spin-offok, az Alien vs Predatorok sem. A 2018-as Predator – A ragadozó óriási bukása óta pedig a széria szó szerint a leveőben lógott, mintha csak maga a ragadozó nyúzta és akaztotta volna fel, de miután a Disney 2019-ben megvette a 20th Century Foxot, ezzel együtt pedig a Yautja jogait, új irányt vettek a dolgok.

November végén érkezett ugyanis a hír, miszerint az egeres cégnél a bukások nagy egymásutánja ellenére is nekifutnak a Predator 5-nek, aminek rendezői székébe a Cloverfield Lane 10-zel igen zajos sikert arató Dan Trachtenberg ül. Ezt később a direktor is megerősítette egy kissé csalódott Twitter-posztban, amiért meglepetésnek szánták a dolgot, csak az a fránya sajtó megint idő előtt sütötte el a poént. Az eltelt bő négy hónap alatt nem sok mindent lehetett hallani a filmről, legalábbis eddig a pontig, most ugyanis hivatalosan is fény derült a Predator 5 szinopszisára, mely egy régmúlt kort hivatott megidézni.

blank

A történet szerint egy komancs törzs világában járunk, amelynek mindennapjait még nem dúlták fel az európai hódítók. Itt él a sztori főszereplője, Kee, a (női) harcos is, aki emellett, hogy ért a fegyverek nyelvén egyfajta látnoki képességgel is rendelkezik, nem mellesleg nagyon közel áll testvéréhez, Taabehez. Kee mindenben kész támogatni öccsét, aki hamarosan a törzs új vezetője lehet. Ebben a világban a férfiak uralkodnak, Kee azonban mindent megtesz, hogy az irtózatos fenyegetés árnyékában bizonyítsa, ő is épp annyira rátermett harcossá tud válni, mint bármelyik férfi a törzsben.

A Predator 5 alapkoncepciója már csak azért is számít formabontónak, mert ez lesz a széria első olyan darabja, amely a múltban játszódik. A forgatások az előzetes tervek szerint májusban kezdődnek a kanadai Calgaryban, premierdátumról egyelőre azonban nincsen információ.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak