Kapcsolat

Sorozat

Fény derült az Ironheart-sorozat forgatókönyvírójának kilétére, valamint az epizódjainak számára is

Egy súlyterhes örökség történetének megírása mindig nagy felelősség.

blank

blank

Ha az ember megkedvel valakit, bizony nehezen veszi tudomásul az illető halála után, hogy az már nincs többé. Valami hasonló kémia működik a nézők és a gyöngyvásznon/kisképernyőn látható karakterek között is, a nézők pedig valahogy nem akarják elengedni a kezüket, ha eljön az idő, a helyükre érkezőkkel pedig nem biztos, hogy képesek ugyanazt a viszonyt kialakítani. Tony Stark, alias Vasember is ilyen volt, aki a 2019-es Bosszúállók: Végjáték során áldozta fel magát társaiért, meg persze úgy en block az emberiségért. Halálával kétségtelenül nagy űrt hagyott az MCU-ban, amit lehet, hogy képtelenség lesz betölteni. Kevin Feige-ék viszont mégis megpróbálják, hiszen két vadiúj sorozat is érkezik a Disney+-ra, mely szorosan kapcsolódni fog a szuperhőshöz: az egyik az Armor Wars, melyben James “Rhodey” Rhodes (Hadigép) lesz a középpontban, a másik pedig az Ironheart, mely az MCU-ba újabban belépő Vasszívet, azaz Riri Williamst hivatott megismertetni a közönséggel. Utóbbi kapcsán pedig úgy tűnik, fény derült az epizódszámra és a produkció forgatókönyvírójának kilétére is.

blank

A The Hollywood Reporter jelentése szerint a Marvel a múlt héten véget ért A Sólyom és a Tél Katonájához hasonlóan hat darab, egyenként 40-50 perces epizódot rendelt be a szériából, melynek írói csapatát Chinaka Hodge fogja vezetni. Hodge kisasszony pályafutása eddig ugyan nem mondható kimondottan tartalmasnak (legalábbis filmes szempontból), hiszen egy rövidfilmet (Watsky: Exquisite Corpse) leszámítva csak két sorozat (Snowpiercer, Elképesztő történetek) fűződik nevéhez. Íróként és költőként viszont picit aktívabb, hiszen számos színdarabot tudhat már maga mögött, úgymint a Chasing Mehserle vagy a Mirrors in Every Corner. Emellett kiadott két verseskötetet is Dated Emcees és For Girls with Hips: Collected Poem Writings címmel.

blank

A THR ezenkívül arról is ír, hogy a Hodge vezette írói csapat májusban kezdi meg az ötletelést arról, hogyan is épüljön fel az Ironheart sorozat cselekménye. A szériáról eddig csak annyi további konkrétum ismert, hogy a címszereplő, Tonyhoz hasonló feltalálót Dominique Thorne (Judas and the Black Messiah) formálja majd meg.

Hogy a premierre mikor számíthatunk, az jelenleg még kérdéses, az viszont biztos, hogy nem az Ironheart lesz az egyetlen nőközpontú Marvel-produkció a Disney+-on, hiszen készül a Ms. Marvel Kamala Khan (Iman Vellani) főszereplésével, valamint She-Hulk, azaz Jennifer Walters is bemutatkozik Tatiana Maslany (Sötét árvák) alakításában, méghozzá szintén egy önálló tévésorozat formájában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak