Kapcsolat

Film

Fény derült néhány részletre a Predator 5-tel kapcsolatban

Na, de vajon Dutch végre méltó örökösre lel-e majd 2022-ben?

blank

blank

A földönkívüli életformák létezése már az ősidők óta izgatja az emberiség fantáziáját, csoda-e hát, hogy a 20. század talán két legikonikusabb filmes csillagokbeli szörnykarakterei, avagy az Alien-filmek xenomorphjai, valamint a Ragadozó yautjái örvendnek a legnagyobb népszerűségnek napjainkban is. De sajnos nem csupán ez az egyetlen közös bennük, hanem az is, hogy a főszereplésükkel készülő mozifilmek az idő előrehaladtával silányabb minőséget kezdtek képviselni. Ez szerencsére azonban még nem szegte kedvét az alkotóknak, hogy újabb és újabb esélyt adjanak nekik a bizonyításra: többek közt elkészül Noah Hawley (Légió) hosszú időn át hányattatott Alien-tévésorozata, a mozivásznon pedig a folyton-folyvást prédáját váró vadász élezi meg “karmait” legközelebb a Predator 5 keretében – ezzel kapcsolatban a minap fény derült néhány izgalmas és fontos részletre, köszönhetően a Collider-nek, akik egyenest a produktum két producerétőt, John Foxtól és John Daviestől kapták a drótot.

Kiderült például, hogy a film hivatalos címe Skull (Koponya) lesz, és a yautja Földön tett első látogatását fogja elmesélni. Davies ezenkívül azt is megerősítette, hogy az új fejezetnek női főhőse lesz (ez már a februárban nyilvánosságra került szinopszis alapján is tudható volt), és hogy szorosan kapcsolódni fog az 1987-ben bemutatott első részhez.

blank

Kollégája, Fox picit még ennél is tovább ment, szerinte ugyanis a Predator 5 sokkal inkább fog hasonlítani a Leonardo DiCaprio (A Wall Street farkasa) főszereplésével készült 2016-os A visszatérőre, mint bármelyik másik alkotásra a kánonban. A szakember ugyanakkor nem volt hajlandó felfedni a film cselekményének idejét, így nem derült ki, hogy a hasonlat csak dramaturgiailag vagy az idővonalat illetően is helytálló-e, ám annyit hozzáfűzött, hogy ez alapján nagyjából elképzelhető, mikor is fog játszódni a cselekmény [régen]. Ezután méltatták kicsit a rendezőt, David Trachtenberget (Cloverfield Lane 10) is, akit mindketten brilliáns direktornak tartanak, mivel a saját friss, laza és érdekes stílusában alkot, és a munka háromnegyed része már mögötte van. A korhatár-besorolást illetően pedig Davies elmondta, hogy minden a vágószobában történteken fog múlni, itt dől el, hogy a Predator 5 R-es vagy PG-13-as “bilétát” fog-e viselni bemutatásakor.

Aminek időpontjáról szintén nem árultak el konkrétumokat, de minden bizonnyal megéri rá várni, mivel Davies szerint ez lesz a második legjobb film az Arnold Schwarzenegger -féle (Terminator) első rész után, de az is lehet, hogy megelőzi, vagy egy szinten lesz vele. Állítása szerint az idén 34 éves darab egy csodálatos, érdekes mozi volt, és tudja, mi működött benne, ezért gondolja úgy, hogy az ő filmjük méltó kiegészítője lehet neki. Reméljük, igaza lesz, nem csak ebben, hanem A visszatérős párhuzamban is, ami alapján egy jó kis vadászós akciófilmre van kilátás, amely a 19. századi Amerika még jócskán feltérképezetlen vadonjában játszódik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak