Kapcsolat

Gaming

Final Fantasy XVI: elhintettek néhány apróbb infómorzsát a történetről és a fontosabb karakterekről

Nem sok, de már ez is több a semminél.

blank

blank

A szeptemberi PlayStation 5 Showcase egyik legnagyobb bejelentésének a legendás JRPG-széria következő darabja, a tizenhatodik Final Fantasy számított. Akkor az derült ki, hogy nem is biztos, hogy JRPG lesz, valamint hogy univerzuma a szokásos sci-fis környezet helyett ezúttal középkori köntösben tárul ki előttünk. Nos, újonnan ezt az információmennyiséget igyekezett megfejelni Naoki Yoshida producer egy PlayStation Blogon leközölt bejegyzéssel, amiből a háttérsztorit és a főbb karaktereket, Cliveot, Joshuát és Jillt ismerhetjük meg kicsit jobban.

A történet Valisthea világában játszódik, ahol a kisebb-nagyobb geológiai képződmények szerves része egy különleges anyag, az anyakristály (mothercrystal) . Ez alkotja azt a sok csillogó hegyet, melyek köré a nemzetek (Grand Duchy of Rosaria, Holy Empire of Sanbreque, Kingdom of Waloed, Dhalmkeian Republic és Iron Kingdom) birodalmakat vontak, egykoron megköttetett békéjük azonban egy ideje már szertefoszlott.

blank

A sztori abszolút főhőse Clive Rosfield, a rosariai főherceg elsőszülött fia lesz, akit nem mellesleg „Rosaria első pajzsának” neveznek. A kibontakozó háborúban az ő feladata öccse és egyben a Főnix dominánsa – ami lényegében annyit tesz, képes magába fogadni az Eikonokat – Joshua védelmezése, aki “rangjából” adódóan egyben a birodalom uralkodója is.

A másik kulcsfontosságú karakter Jill Warrick: ő ugyan nem rosariai szülött, csupán egy birodalomhoz hű területről származó lány, ám mindazonáltal, hogy egész életében Clive és Joshua mellett nevelkedett, végül a birodalom őrzőjévé válhatott.

blank

Az eddigi információk szerint a Final Fantasy XVI PlayStation 5 exkluzív játékként fog érkezni valamikor 2021-ben, a következő információhullámra pedig szintén jövőre számíthatunk.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak