Kapcsolat

Film

Folytatást kap minden idők egyik legparább démoni megszállásos horrorfilmje

Eksziszájszbúúúúk!!!

blank

blank

Még kimondani (leírni) is furcsa, de a William Peter Blatty regényéből készült Az ördögűző első darabja bizony közel 50 éve került a mozivásznakra. Az évek alatt William Friedkin (Gyilkos Joe) által rendezett, tíz Oscar-díjra (köztük a legjobb film kategóriában) jelölt alkotás kétségkívül a démoni megszállásos műfaj egyik legnagyobb, ha nem konkrétan a legnagyobb klasszikusává avanzsált, emlékét pedig a folytatások, az igencsak halovány Az ördögűző 2: Az eretnek és az annál valamivel jobban sikerült, de jónak messze nem nevezhető Az ördögűző 3, a két előzmény, Az ördögűző: A kezdet és Az ördögűző: Dominium, no meg persze az alábecsült, mindössze egy évadot megélt sorozat sem volt képes megfakítani. Ám néhányan még mindig látnak fantáziát az ördög által megszállt kislány, Regan történetében, ezt pedig mi sem példázza jobban, mint hogy újfent bejelentettek egy folytatást az 1973-as klasszis érához.

Idáig azonban eléggé kacifántos út vezetett, ugyanis augusztusban még olyan arról pletykáltak, hogy a Morgan Creek produkciós cég 2021-re tervez egy Ördögűző-feldolgozást, melyet az eredeti filmet rendező Friedkin készíthet el, ő azonban nemrégiben a Twitteren jelezte, hogy nincs az a pénz, sem annyi motiváció a világban, amiért visszatérne az IP-hez. Persze azóta már a valós részletekre is fény derült: a direktori székbe a 2018-as Halloweennel tehetségét már bizonyító David Gordon Green ül majd, a produceri feladatoknak pedig Jason Blum (Tűnj el!), David Robinson (Az év embere) és James G. Robinson (Ace Ventura-Hív a természet) tesznek eleget. A történetről még semmit sem tudni, így azt sem, hogy az 1990-es harmadik részt fogja-e folytatni vagy – mint a Halloween esetében – teljesen figyelmen kívül hagyja a különböző szekvenciákat és a klasszikus történetre helyezi a hangsúlyt.

Akárhogy is legyen, Blum és Green neve majdnem garancia a sikerre, így minden bizonnyal borzongva ülhetünk majd be a filmre, melynek premierdátuma ugyan szintén nincs egyelőre, de reménykedünk, hogy valamikor a jövő év folyamán jegyet válthatunk rá.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak