Kapcsolat

Filmek

Folytatást kaphat a Netflix-féle Drakula sorozat

A BBC One és a Netflix kooprodukciójában újraéledt vérszívó gróf kaphat egy második évadot annak ellenére, hogy eredetileg miniszériának szánták.

blank

blank

Hiába telt már el közel 130 év Bram Stoker rémregénye, a Drakula gróf válogatott rémtetteinek a megjelenése óta, népszerűsége annyira töretlen, hogy a filmesek előszeretettel dolgozzák fel újra és újra a történetet. A legfrissebb darab az angol BBC One csatorna és a kaliforniai Netflix közös ténykedése által létrejött sorozat, mely nemes egyszerűséggel a Drakula címet kapta, bemutatója pedig idén január elsején volt az említett platformokon. A produkció elég sikeresnek volt mondható, nemrég megjelent híresztelések szerint pedig ennek köszönhetően folytatást is kaphat egy második szezon képében. Ez azért furcsa, mert egy háromrészes miniszériáról beszélünk, ami kapott egy rendes lezárást és elvarrtak minden szálat. Legalábbis eddig így hittük, a projekt alkotói azonban úgy tűnik, látnak még eddig ki nem vesézett potenciált az alapanyagban.

A Drakula egyik showrunnere, Mark Gattis – aki társával, Steven Moffattel a Benedict Cumberbatch (Doktor Strange) és Martin Freeman (A hobbit) főszereplésével készült Sherlockért is felelt – egy, a RadioTimes-nak adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte nagyon nehéz megölni egy vámpírt. Ezzel nyilvánvalóan a sorozat utolsó epizódjára utalt, melyben a dán Claes Bang (A négyzet) által játszott vámpír megissza ősellensége, Abraham Van Helsing leszármazottjának, Zoe-nak rákkal átitatott vérét. Ezzel végleg örök nyugalmat lelt, amire lelke mélyén mindig is vágyott.

blank

Mindez azonban látszólag nem akadályozza meg az alkotópárost abban, hogy folytassák a történetet. Moffat elmondása szerint már ötleteik is vannak azt illetően, hogyan is térhetne vissza a Netflix-féle Drakula (és vele együtt Zoe) az életbe, mivel a széria alapkoncepciója a feltámadás témája köré épül. Gatiss mindezek mellett arról is beszélt, hogy szívesen eljátszaná ismét az erdélyi gróf ügyvédjének, Renfieldnek a szerepét. Maga a címszereplő Bang pedig úgy nyilatkozott, hogy “nagyon szívesen készítene még egy sorozatot” és hogy ez a műsor volt az egyik legjobb, amiben valaha szerepelt, de a döntés kizárólag a BBC One-on és a Netflixen múlik.

Ha ez igaz, akkor a rajongók aggódhatnak, ismerve a streamelős óriás kialakult sorozatpolitikáját. De ha valamilyen csoda folytán mégis folytatódna a produkció, akkor a sötétség hercege minden bizonnyal tovább folytatná pusztító tevékenységét, bár erős a gyanú, hogy a mérgezés hatására már nem ugyanaz a “szörnyeteg” lenne, mint egykor. Annyi azonban bizonyos, hogy az új etapot biztosan nem láthatnánk a közeljövőben, mivel az első évadot – dacára annak, hogy mindössze három részből áll – 2017 júliusában kezdték fejleszteni, a BBC One viszont csak bő egy évvel később, 2018 októberében rendelte meg hivatalosan. A gyártás pedig több mint egy évet vett igénybe, beleértve a hét hónapra nyúló forgatást. Ugyanakkor arról sem feledkezzünk meg, hogy mindez még a koronavírus-járvány elterjedése előtt volt, manapság pedig minden sokkal bizonytalanabb. Tehát legkorábban 2021 közepén várható valami fejlemény az ügyben, ami – tekintettel arra, hogy az alkotók a Sherlock két szezonja között is elég sok idő telt el – nem is hangzik annyira meglepőnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak