Kapcsolat

Gaming

[GC 2020] Age of Empires 3: Definitive Edition – új előzetest és megjelenési dátumot kapott a klasszikus RTS felújított változata

blank

blank

Ahogy arra számítani lehetett, a Gamescom alkalmából az Age of Empires 3: Definitive Edition is rivaldafénybe került a nyitóceremónián, aminek keretein belül egy látványos előzetes kíséretében végre a megjelenési dátum is megérkezett.

Az Xbox Game Studios-t mostanság nagyon elkaphatta a retroláz, ugyanis az első és második Age of Empires játék után a harmadik rész újrahangszerelésbe is belekezdtek. Egy ideje lehet tudni, hogy a program Age of Empires III: Definitive Edition címen érkezik majd, a Gamescom nyitópaneljén pedig arra is fény derült, hogy 15 évvel az eredeti játék megjelenése után pontosan mikor lesz lehetőségünk újfent meghódítani Amerikát, ezúttal UHD 4K felbontásban, feljavított grafikával, modernizált kezelőfelülettel, valamint újrakevert hangokkal: ennek napja pedig otóber 15-re van kitűzve. Ugyan addig hátra van még néhány hét, a rajongók így kénytelenek beérni egy pazar látványvilágú előzetessel.

Noha az Age of Empires 3 sosem volt annyira népszerű, mint az IP korábbi epizódjai, ettől függetlenül még mindig a stratégiai játékok egyik megkerülhetetlen darabjának számít. Ugyanakkor nem csak a látvány az egyetlen ok, ami miatt megérheti beruházni rá, ugyanis az új külső mellett a már meglévő 14 játszható népcsoport mellé biggyesztettek be még kettőt (a svédeket és az inkák) és ugyanennyi játékmóddal (történelmi csatákkal és Art of War-kihívásokkal) is tovább színesítették a palettát – valamint cross-platform támogatással is gazdagodott.

Tehát az Age of Empires III: Definitive Edition október 15-én debütál majd PC-re, de elérhető lesz az Xbox Game Pass kínálatában is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak