Kapcsolat

Gaming

[GC 2020] Assassin’s Creed Valhalla: videó mutatja be, összeakadhatunk-e Ragnar Lothbrokkal

blank

blank

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy az Assassin’s Creed következő darabja a 9. századi vikingek korába hivatott elkalauzolni minket, ahol többek közt olyan történelmi személyekkel akasztunk bajuszt, mint például a hataloméhes wessexi király, Nagy Alfréd. A fejlesztők már korábban is jelezték, hogy nem az angol uralkodó lesz az egyetlen történelem könyvekből megelevenedő karakter, konkrétumokat viszont nem voltak hajlandóak elárulni. Természetesen az ilyennemű kérdések zöme a legendás viking, Ragnar Lothbrokkal kapcsolatban érkeztek be a Ubisofthoz, amit végül a Gamescom tiszteletére szervezett Future Game Show-n voltak hajlandóak megválaszolni egy videó keretében.

A Valhalla narratív direktora, Darby McDevitt által narrált anyagból – egyebek mellett – megtudhatjuk, hogy a népünk Angol földekre való érkezésekor a viking hérosz 10 évvel előzött meg minket, pár évvel korábban pedig – a legendáknak megfelelően – northumbriai Aella király parancsára kígyóveremben végezte.

Azonban Ragnar neve nem merült feledésbe, hat hátrahagyott harcosa ugyanis tovább élteti őt, akikkel egy mellékküldetés során futhatunk majd össze. A harcosok ekkor már csak céltalanul tengődnek az idegen birodalomban, és a Valhallába vezető utat kutatják. Hogy mellénk szegődnek-e vagy nekünk kell a dicsőség csarnokába segíteni őket, az sajnos nem derült ki.

Ugyanakkor a videóból azt is megtudhatjuk, hogy a mítoszok és rémmesék titokzatos fekete kutyái, a Black Shuckok is feltűnnek a játékban. A fenevadakba főképp Kelet-Angliában futhatunk bele, amik ugyan alig nagyobbak egy póninál, ennek ellenére McDevitt az “ördög megtestesüléseként” hivatkozik rájuk.

Ezenfelül nemcsak a skandináv mitológia, de az angol kultúra is nagy szerephez jut a játékmenetben: például lehetőségünk lesz bemutatkozni Lerion lányainak (Cordelia, Regan és Goneril), akiknek megjelenése egyfajta főhajtásként jelenik meg William Shakespeare Lear király című drámája felé. Ebben a sztoriban a leányok atyjuk örökségét próbálják megóvni, akit Kelet-Anglia népe elárult, és bár elsőre nem tűnnek túl barátságosnak, a történet előrehaladtával kiderül, hogy történetük sokkal több, mint az elsőre látszik.

A rendező kihangsúlyozta, ezek a találkozások nem részei a fősodornak, és amolyan jutalomként kerültek a játékba, hogy legyen miért elkalandozni a Valhalla világában.

Az Assassin’s Creed: Valhalla november 10-én jelenik meg PC-re (Ubisoft Store, Epic Games Store), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, valamint Series X / S-re, 19-én pedig PlayStation 5-re is.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak