Kapcsolat

Gaming

Gears of War 2 Remake van készülőben?

Bárcsak…

blank

blank

Amikor 2015-ben a The Coalition kiadta a Gears of War: Ultimate Editiont, mely az eredeti játék remasterelt verziója volt továbbfejlesztett látványvilággal, új hangzással és miegyebekkel, sok rajongóban felmerült a kérdés, hogy vajon a széria többi darabja is átesik-e hasonló ráncfelvarráson, igazodva ezzel a kor hardvereihez. Azóta eltelt hat év, sok víz lefolyt a Dunán, mégsem érkezett újabb remake. A csüggedésbe azonban most váratlan reménysugár hozott némi fényt, a Gears of War hivatalos Twitter-oldalán ugyanis a minap megjelent egy bejegyzés, ami szó szerint lázba hozta az internet népét, és remek táptalajt adott azon spekulációknak, hogy a The Coalition műhelyében készül a Gears of War 2 Remake.

A szóban forgó bejegyzés egyébként egy fotót takar, melyen egy ökölbe szorított kezet látunk néhány fogaskerék-dögcédulát tartani. Ez pedig kísértetiesen hasonlít a Gears of War 2 borítóképére, ahol a főhős, Marcus Fenix is szinte ehhez megegyező pozitúrában volt látható. Nem véletlen tehát, hogy sokaknak felcsigázta a fantáziáját a kép, és rögtön arra gyanakodtak, hogy nemsokára nyüstölhetik a játék modernizált változatát. A The Coalition viszont hamar lehűtötte a kedélyeket, a kép alá ugyanis odaírták, hogy szeretik a lelkesedést, de most minden idegszálukkal a Gears of War 5-re koncentrálnak.

blank

A hírt a rajongók vegyesen fogadták, mivel voltak, akik megkönnyebbültek, hogy a koalíciósok a széria következő részén munkálkodnak, míg mások cserbenhagyottnak érzik magukat, mivel már beleélték magukat a Remake-kel való mókába. Ami valahol érthető is, hiszen a Gears of War 2 2008-as megjelenésekor az Xbox 360 legnépszerűbb címének számított, számos újításával pedig gyakorlatilag megreformálta a franchise-t (az itt debütált Horde mód például olyan nagy hatással volt a későbbi lövöldözős játékokra, hogy számos más program lemásolta és próbálta megismételni a sikerét). Emellett az is figyelemre méltó volt, hogy az első részhez képest sokkal sötétebb története volt, reflektorfénybe helyezte Domot, és nem riadt vissza a főszereplők megölésétől sem. De a játékosok a Remake nélkül is újra elővehetik, mivel a játék a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően fut Xbox One és Xbox Series X konzolokon is, ráadásul az Xbox Game Pass keretében is elérhető.

A Gears of War 2 eredetileg 2008-ban jelent meg Xbox 360-ra.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak