Kapcsolat

Gaming

Ghost of Tsushima: megvan, mikor és milyen extra tartalmakkal érkezik az 1.1-gyes frissítés

blank

blank

A Sucker Punch nagy sikert könyvelhetett a PlayStation 4 utolsó exkluzívja, a Ghost of Tsushima révén. Talán ennek is köszönhető, hogy október 16-án érkezik egy jókora frissités a játékhoz, ami többek között a Legends címre keresztelt kooperatív játékmódot is magával hozza, és mint az augusztusban kiderült, ez teljesen ingyenes lesz minden egyéb extrájával kiegészülve.


Az 1.1-es frissítés legnagyobb erénye kétségtelenül a klasszikus szamurájfilmeket idéző kooperatív mód, a Legends, aminek köszönhetően már csapatként is lehetőség lesz szembenézni ellenfeleinkkel. Mindezt ráadásul kétféle módon tehetjük meg: egyrészt kétfős, történetközpontú küldetések, másrészt pedig négyszemélyes túlélő-missziók formájában, ha pedig mindez kevés lenne, a frissítés után nem sokkal elérhetővé válik a Raid játékmód is. Hogy ezeknek az új lehetőségeknek pontosan hogyan épül fel a cselekménye, azt egy Gyozen nevű történetmesélőtől fogjuk megismerni, akivel Tsushima számos városában összefuthatunk.

Újdonság továbbá, hogy kooperatív karakterünket négy, egyedi képességgel rendelkező harcos közül választhatjuk ki, akik nemcsak képességeikben térnek el, de teljesen más Charmokkal és távolsági fegyverekkel, illetve alternatív képességgel operálnak. Érdekesség, hogy a játék előrehaladásával és karakterünk fejlődésével ezeket kedvünk szerint kevergethetünk, lehetőségeink közt pedig olyan opciók szerepelnek, mint: a “szamuráj”, azaz a közelharcra programozott harcstílus, a “hunter”, avagy a csatát messziről figyelő mesterlövészet, a “ronin”, mint a támogató osztály, valamint az “assassin”, tehát az orgyilkolós és csendes játszma elsajátítása.

A többszereplős küldetések kivétel nélkül összehangolt játszmákra lettek kihegyezve: a kétszemélyes kalandok esetében a már említett Gyozen által elmondottak szerint kell cselekednünk, amiknek teljesítéséért pénzt és speciális tárgyakat kapunk. Amennyiben pedig nehezebb fokozaton vágunk neki(k), annál veszélyesebb ellenségek várnak ránk, cserébe viszont még táposabb tárgyakra tehetünk szert, és természetesen az anyagi juss is több, illetve extra missziókba is belebotolhatunk. Ezzel ellentétben a túlélő-kalandtúra módban három társunkkal karöltve kell megvédenünk Tsushima különböző városait, segítségül pedig különféle,” isteni erőket” kapunk (például lángra lobbanthatjuk az ellent, vagy épp rájuk szabadíthatunk egy vérszomjas medvét). Minél sikeresebbek vagyunk, annál több jutalom üti a markunkat egy-egy menet végén. A már említett Raid pedig szintén egy három részből álló, epikus túlélős küldetés lesz, ami hatalmas odafigyelést és megfelelő kommunikációt igényel a játékosoktól. Ezenkívül a módot a készítők telepakolták kozmetikai elemekkel, melyekhez a játék során férhetünk hozzá.

A kooperatív játékmódot a Playstation Store-ból tudjuk beszerezni a frissítés telepítése után, azonban elérhetéséhez – az internetkapcsolat mellett – Playstation Plus előfizetés is szükségeltetik.

blank

A Legends mellett vadiúj cuccok és emote-ok is érkeznek az 1.1-gyel, illetve a fotómód repertoárja is kibővül, és természetesen új, multira kihelyezett trófeák is kerülnek a játékba.

Ha pedig mindez nem volna elég, megkapjuk a New Game+ opciót is, ami miatt mindenképpen érdemes lesz újból nekifutni a kampánynak, természetesen az előző játékunkból megmaradt felszereléssel és elsajátított tudással, extra nehézségi fokozaton. Ami változás érinti ezt a szegmenst, az egy új hátas, a vörös mén megjelenése, aminek személyre szabhatjuk nyergét, valamint új talizmánok, melyek segítségével a karakterünk a korábbinál is erősebb támadásokat tud végrehajtani, de továbbá tovább fejleszthetjük kardunkat, íjunkat és páncélunkat is. Új trófeák pedig itt is lesznek szép számmal. A “nagy durranás” pedig, amit kifejezetten a New Game+ kedvéért hoztak létre: a Ghost Flowert. Ezt a virágfajtát egy titokzatos ariake-i kereskedőnek adhatjuk el, cserébe pedig új páncélfestékeket és egyéb tárgyakat kapunk, melyek kizárólag ebben a módban érhetőek el. Továbbá érdemes megemlíteni az Armor Loadouts opciót is, ahol a játékmenetnek megfelelő védőöltözetet állíthatjuk össze.

Összegezve elmondható tehát, hogy a készítők nem aprózták el a Ghosts of Tsushima 1.1-gyes frissítését a tartalmat illetően, ami tehát október 16-ától lesz elérhető a PlayStation Store-ban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak