Kapcsolat

Másvilág

[FRISSÍTVE] Gina Carano és a Disney is mást állít a színésznő The Mandalorianból való kirúgását illetően

És úgy fest, a karakter sorsa is eldőlt. Vagy mégsem?

blank

blank

Újabb fejezettel bővítette hónapok óta tartó magánshow-ját Gina Carano: azok után, hogy a maszkviselést parodizáló, illetve a transzneműeket sértő Twitter-bejegyzései még viszonylag nem kavartak nagy vihart, az amerikai elnökválasztás eredményét csalásnak tartó, a republikánusokat zsidókhoz, az Egyesült Államokat pedig a náci Németországhoz hasonlító Instagram-posztjai már annál inkább. És ezek miatt nemcsak rajongói száma fogyatkozott meg jelentősen, de a Disney-nél is úgy döntöttek, ennyi volt, búcsút int neki a The Mandalorian stábja; és itt kezdődik a különmeccs következő menete, a színésznő és a cég ugyanis teljesen mást állít az elválás mibenlétét illetően.

A Disney részéről úgy nyilatkoztak, hogy többször is figyelmeztették Caranot, hogy a fentebb tárgyalt közösségi médiás megnyilvánulásainak hamarosan meglesz a maguk böjtje, ha nem hagy fel velük, melyeket undorítónak és elfogadhatatlannak tituláltak. Pedig mikor a december 10-én tartott Investor Dayen bejelentettek egy csomó star warsos projektet, még úgy álltak a dolgok, hogy a színésznő nemcsak a The Mandalorian folytatásában kap szerepet, de egyik spin-offjában, a Rangers of the New Republicban is. Ügynöksége, a UTA meg is kezdte a tárgyalásokat a stúdióval Carano fizetésemeléséről, ami a The Mandalorianban 25-50 000 ezer dollár volt epizódonként (Cara Dune összesen hét részben szerepelt a két évad során). Ebből viszont ugyebár most már semmi sem lesz…

Nem meglepő módon az egykori sportoló teljesen máshogy látja a történéseket. Carano a New York Times volt újságírójának, Bari Weissnek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy semmiféle előzetes figyelmeztetés nem történt a Disney részéről, és ő maga is a közösségi médiából értesült arról, hogy a cég berkein belül működő Lucasfilm lapátra tette őt. Korábban egyébként ők kérték meg a színésznőt arra, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a transznemű közösséget gúnyoló bejegyzései miatt, ám erre ő nem volt hajlandó. Elmondása szerint tavaly, még a The Mandalorian második évadának bemutatója előtt kötötték az orrára, hogy az általuk megírt szöveggel szabadkozzon a névmáshasználat kigúnyolása miatt (az angolban az egyes szám harmadik személyben megkülönböztetik a férfi {he} és a női {she} nemet, ezért a transz emberek a”they” semleges névmást használják). Ezt ő visszautasította, és inkább a saját szavaival fogalmazta meg mondandóját, amiben világossá tette, hogy a nem a gúnyolódás volt a célja, csupán arra szerette volna felhívni a társadalom figyelmét, hogy a tömegek hogyan kényszerítenek rá embereket arra, hogy a használatos névmásokat is feltüntessék a közösségi médiás bemutatkozó szövegeikben. Carano szerint emiatt kizárták a The Mandalorian második évadának promóciójából, amit ő készségesen tudomásul vett, mivel nem akarta tönkretenni mások munkáját. Másrészről pedig ez volt az utolsó eset, hogy a Lucasfilm megkereste őt nyilvános bocsánatkéréssel kapcsolatban.

blank

Sejtéseink szerint a nyilatkozatháború ezzel még nem ért véget, viszont nagyon úgy tűnik, hogy nem kell végleg búcsút intenünk Cara Dune-nek. A The Hollywood Reporter értesülései szerint ugyanis a The Mandalorian kreátora, John Favreau (Vasember, Az oroszlánkirály) szimpla kiírás helyett újra fogja kasztingolni a szerepet egy másik színésznővel, aki a következő, harmadik évadban viheti tovább a karakter történetét. A lap szerint a döntés hátterében a cselekményvezetés mellett a show-val kapcsolatos termékek értékesítése áll. Ami jelenleg nincs túl jó bőrben, mivel többek közt nemrég a Hasbro is leállította a Cara Dune figurák gyártását, úgyhogy ezen szempontból mindenképpen érdemes lenne Dune kisasszonyt megtartani az elkövetkezendő szezonra is.

FRISSÍTVE: Közben a Slashfilm bennfentes forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Lucasfilm mégsem keres új színésznőt Cara Dune szerepére, hanem egyszerűen kiírják a karaktert a sorozatból. Erről tanúskodik továbbá a Hasbro nyilatkozata is, ami szerint semmilyen formában nem fogják újrázni készleteiket, mondván, hogy végleg véget ért a karakter messzi-messzi galaxisban tett kalandja.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak