Kapcsolat

Másvilág

Gina Carano kirúgása után a Hasbro azonnal kivonta a forgalomból a Cara Dune akciófiguráit

Úgy tűnik, Caranonak puszta emlékét is igyekeznek kitörölni a The Mandalorianből.

blank

blank

A hírnévnek nemcsak napsütötte, de bizony árnyoldala is van, amit újabban Gina Carano (Halálos iramban 6) tapasztalhatott meg saját bőrén… Na de ne szaladjunk ennyire előre: az egykori MMA harcos az utóbbi időben leginkább politikai és maszkellenes bejegyzési révén került a középpontba, ami nemcsak az első élőszereplős Star Wars sorozat rajongóinál verte ki a biztosítékot, hanem úgy en block minden amerikainál, akinek megakadt ezeken a szeme. Ezt a színésznő pedig még tovább tetézte azzal a Drunk 3PO nevű YouTube-csatornán tett kijelentésével, hogy ő bizony senkitől nem hajlandó bocsánatot kérni, az emberek fogadják el olyannak, amilyen. A pohár azonban nem ezzel, hanem a két újabb (ezúttal) Instagram-bejegyzése miatt telt be sokaknál, amelyekben Carano a republikánusokat a holokauszt zsidóihoz, az Egyesült Államokat jelenlegi formájában pedig a náci Németországhoz hasonlította, amit sikeresen megfejelt egy maszkparódiás poszttal. Ezt látva a Lucasfilm egy pillanatig sem habozott azonnal kirúgni Cara Dune megformálóját a The Mandalorian stábjából.

Mindazonáltal pedig, hogy Carano immáron nem tartozik a Din Djarin kalandjait bemutató széria arcai közé, a világhírű játékgyártó vállalat, a Hasbro is idejét látta kivonni Carano-t a képletből, és eltörölte a The Mandalorian Black Series és a The Vintage Collectionhöz tartozó Cara Dune akciófiguráinak előrendelését, amelyeket eredetileg a nyáron terveztek újra leszállítani – számolt be róla a The Wrap. A lap beszámolója óta mindezt már egy csalódott vásárló is alátámasztotta egy Twitter-bejegyzés keretein belül, melyben leírja, hogy a Hasbro arról tájékoztatta őt, hogy leállították a Star Wars: The Black Series 6” Cara Dune figura gyártását, nem mellesleg pedig a megrendelést sem fogják teljesíteni már. A cég emellett elnézést kér az okozott kellemetlenségért, és nagyra értékelik vásárlóik megértését. A honlap ezzel kapcsolatosan megkereste a vállalatot, ám kérdéseikre azóta sem érkezett semmilyen hivatalos reakció.

blank

A szóban forgó, visszahívott (avagy törölt) Cara Dune figurák egyébként korábban már gyártott termékek újrakiadásai lettek volna, melyeket eredetileg 2019 végén, illetve 2020 elején adták ki, a kereset azonban oly hatalmas volt irántuk, hogy a készleteket azóta kifosztották, az előjegyzések száma pedig egyre csak gyarapodni látszott. Amennyiben azonban a Hasbro döntése végleges, úgy fest, ezek a rajongók végleg hoppon is maradnak, bár néhány szerencsés hozzájuthat egy-egy példányhoz, mivel a Star Wars gyűjteményekre szakosodott portál, a Yakface szerint a GameStop kereskedőláncnak február 11-én még épp sikerült beszerezni néhány fejadagnyi figurához.

Mindez a mizéria viszont nem érinti a Retro Collection vonalban szereplő Cara Dune figurát, melyet a klasszikus Kenner-féle Star Wars stílusban fognak gyártani, a boltok polcaira pedig valamikor ősszel fog megérkezni. Arra viszont az érdeklődőnek számítani kell, hogy a forgalomból kivont figurák ára jelentősen megnőtt Carano kirúgása óta, így nem érdemes meglepődni, ha a szokottnál kicsit szélesebbre kell tárni értük a pénztárcát.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak