Kapcsolat

Gaming

Globális pánikot keltett a PlayStation Network “pillanatnyi” leállása

A probléma a Sony régi-és újgenerációs masináit egyaránt érintette, így a játékosok gyakorlatilag semmivel sem tudtak online játszani.

blank

blank

Sokan a világ leghasznosabb találmányának az Internetet tartják, amiben van is valami, hiszen nagyban megkönnyíti mindennapi életünket. Ám mint szinte mindennek, ennek is vannak árnyoldalai, amiről sajnos kevesebb szó esik, de attól még igenis léteznek. A legalapvetőbb ilyenként a világhálótól való függésünk említhető, és amikor csak egy aprócska porszem is kerül abba a bizonyos gépezetbe, nem tehetünk mást, mint várjuk a csodát (azaz ez esetben a router kijelzőjén felvillanó zöld fényt), ami remélhetőleg minél előbb bekövetkezhet. A folyamatos online jelenlét pedig ma már a videojátékok nagy részénél is alapkövetelménynek számít, így bizony az azokat előszeretettel nyüstölőknek is fel kell készülniük, hogy egy hirtelen leállás miatt meghatározatlan időre más elfoglaltság után kell nézniük. Valami ilyesmi történt február 10-én is, amikor a Sony PlayStation Network szolgáltatása mondott egyik pillanatról a másikra csütörtököt, pánikot okozva ezzel szinte az egész golyóbison.

A leállás csaknem egy órán keresztül tartott, a közösségi oldalakat pedig mind a PS4, mind a PS5 tulajok hibajelentései árasztották el, ami olyan népszerű programokat érintett például, mint a Call of Duty, az Apex Legends, vagy éppen a Rocket League. De a nagy fejlesztőstúdiók sem maradtak restek, hiszen többek között a Bethesda, a Fortnite és az Unreal Engine mögött álló Epic Games, a Rockstar Games és a SAGA is Twitter-bejegyzések segítségével igyekezett tájékoztatni a felhasználókat a PlayStation Network átmeneti meghibásodásáról. Ami egyébként számos más szolgáltatást, így a PlayStation Store-t is érintette, miáltal blokkolva voltak a fiókregisztrációk és a vásárlások is.

Szerencsére azóta helyreállt a világ rendje, a PlayStation Network újra működik, most mindenki azt találgatja, mi is lehetett a rejtélyes leállás hátterében. A legnépszerűbb teória szerint egy előre be nem jelentett szerver-karbantartás során vétett figyelmetlenség okozta az egész felhajtást, ezzel együtt a kisebbfajta pánikot. A játékosok egyöntetű véleménye szerint viszont az ilyenről őket mindig időben tájékoztatni kellene, hogy hasonló kellemetlenség ne fordulhasson elő. A Sonytól eddig senki sem kommentálta hivatalosan a dolgot, és arról sem adtak információt, hogy valójában ki vagy mi a felelős a kiesett szűk hatvan percért.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak