Kapcsolat

Másvilág

Gyermekpornó is volt a Nintendo hálózatát feltörő hacker gépén

A törvény keze előbb-utóbb mindenkit utolér.

blank

Nintendo Switch Handheld

A Nintendo Switch újfent streaming-szolgáltatással igyekszik áthidalni az erőforrás-igényes játékok problémáját. A mára szinte kötelező funkciót sikerült titokban tartani, de ez nem mindig volt így. A masina rajtját megelőzően számos információ kezdett keringeni a hibrid konzolról az interneten. A szivárgásokat egy, a most 21 éves Ryan Hernandez nevű hackernek “köszönhetjük”, aki idén januárban vallotta meg bűneit az adatlopáshoz kapcsolódó vádakban. Nagyon más választása nem volt, hiszen az ellene szóló tárgyi bizonyítékokat felett, melyek közt a Nintendo titkos anyagai mellett gyermekpornó is volt, aligha lehetett volna szemet hunyni.

A történet évekkel ezelőtt indult, amikor egy 2016-os, szintén adatlopási kísérlet miatt 2017-ben, még kiskorúként megkereste Hernandet-r az FBI. Akkor a mindössze 17 éves fiú ígéretet tett, hogy alábbhagy tevékenységével. De mint mindannyian tudjuk, mégsem állta a szavát és újfent feltörte a Nintendo szervereit, majd az ott talált információkat apránként közkinccsé tette. Ennek játékosként talán volt aki örült, de a Nintendót igen érzékenyen érintette, lévén a kiadott sajtóközlemény szerint “titkos információk különféle népszerű videojátékokról, konzolokról, és fejlesztői eszközök” is kikerültek az világhálóra.

Nintendo Switch

Ezt követően, az előkerült nyomok alapján 2019-ben az FBI házkutatást tartott nála. Hernandez számítógépén több ezer, Nintendo tulajdonát képező titkos fájlt találtak, további nagyjából 1000 gyermekpornó tartalom mellett. Tetteinek következményeként három év börtönt kapott, és szabadon bocsájtását követően további hét év felügyelt szabadság vár rá, amellett, hogy szexuális bűnözőként veszik jegyzékbe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak