Kapcsolat

Gaming

Ha még mindig rosszul fut a Cyberpunk 2077, ezzel a programmal javítható a teljesítmény

Mint egy falat kenyér

blank

blank

Félretéve a kettős kritikai megítélését, abban talán megegyezhetünk, hogy jelen állapotában a Cyberpunk 2077 (tesztünk ITT) nem a világ legjobban optimalizált játéka, ugyanis még csúcsvideokártyákat és processzorokat is megizzasztja. Igen ám, most azonban megint van egy kis esélye a gyengébb rendszereken is, hála egy egyszerű kis programnak, egyenest CodeZ1LLa billentyűzetéből.

Az EZ Optimizer nem csinál mást, mint néhány rejtett, a játék beállítások menüjéből nem elérhető, fejlesztői beállítást állít át előre meghatározott paraméterekre.

  • a ‘Max Boost’ (GTX 1060 és az alatt),
  • a ‘Balanced’ (GTX 1070Ti és az RTX 20xx széria számára),
  • a ‘Default’ a jelenlegi konfigurációt állítja vissza, ha stabilitási problémák lépnének fel, vagy nem tapasztalnál javulást.
  • a ‘Disable Async Compute’ beállítás az RTX modellek számára nem javasolt, csakis a GTX SKU számára lehet hasznos.

Természetesen az eredmények számítógépenként változhatnak, nekünk átlagban nagyjából +10 képkockát hozott másodpercenként magas beállításokon, 2K felbontáson; alacsonyabb, FHD felbontáson már kevésbé volt feltűnő az előrelépés egy GTX 1070 videokártyán a Balanced beállítással. Ami változást a javuláson túl észrevettünk, az a tárgyak részletesebb geometriájának és a földön szétszórt szeméthalmok későbbi betöltése.

A legutóbbi – mint később kiderült – csak látszólagos javulást hozó kézi fájlban turkálások placebójával ellentétben konkrét eredményekkel kecsegtetnek, remélhetőleg minél szélesebb réteg számára. Annak megítélését rátok bízzuk, hogy ez megéri-e, avagy sem – a következő komolyabb patchig biztos kitart majd.

Download EZ Optimizer by CodeZ1LLa

Ünnepi nyereményjáték: nyerj egy dobozos Cyberpunk 2077-et az általad választott platformra

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Cyberpunk 2077 – Hungary csoport tagja!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak