Kapcsolat

Gaming

Ha minden jól megy, már jövőre gyümölcsözhet a From Software és George R.R. Martin közös projektje

Készen állsz a harcra és vele a kudarcra?

blank

blank

A From Software játékait nagy érdeklődés övezi, ami nem véletlen. A műfajteremtő, nemrégiben megújult formában visszatért Demon’ Souls után a Dark Souls trilógia, valamint a Sekiro: Shadows Die Twice tépte az idegeket. Na meg persze sorra jöttek az olyan bitorolni vágyó címek is, mint a Nioh (Koei Tecmo) vagy éppen a Jedi: Fallen Order (Respown / EA) – a Demon’s Souls újrahangszerelt változata előtt az indie érából érkezett egy soulslike, méghozzá a viszonylag pozitív kritikai és közönségfogadtatásban részesült Hellpoint képében. A sornak itt azonban még koránt sincs vége, ugyanis megint a From Software-hez került a laszti, egész pontosan Hidetaka Mijazakihoz, aki újonnan legújabb projektjével, az Elden Ringgel tudta felkelteni a (virtuális) halálra vágyók figyelmét megint, amely kapcsán most újabb infómorzsák, néhány koncepciórajz és egy nagyjábóli megjelenés híre gyarapítja a szivárgások és ilyen-olyan pletykák igencsak terebélyes listáját.

A játékról egyelőre annyit lehetett tudni biztosan, hogy univerzuma leginkább a skandináv és kelta mondavilágokra épít, történetét és világának hátterét pedig nem kisebb név pofozgatja, mint a Trónok harcáról ismert George R. R. Martin. A teljes rádiócsendet időről-időre azonban egy-egy apróbb hírmorzsa vagy szivárgás töri meg: legutóbb a Microsoft gaming-divíziójának feje, Phil Spencer mondta azt a játékról, hogy “az Elden Ring határozottan Mijazaki eddigi legambíciózusabb projektje”.

Ami újdonság viszont, az két koncepciós rajz (ezek IDE KATTINTVA tekinthetők meg); hogy dinamikusan változó időjárásnak, és persze a Dark Soulshoz hasonló játékmenetnek örvendhetünk majd, egy, az említett játéknál nagyobb térképen. Továbbá több forrás is megerősítette, hogy az Elden Ring már a fejlesztés utolsó szakaszába lépett, vagyis ha minden jól megy, megjelenése valamikor 2021 során esedékes. Természetesen az utóbbi kapcsán semmilyen hivatalos megerősítés nem történt, így nem árt némi fenntartással kezelni az információt.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak