Kapcsolat

Film

Ha valaki azt várta, hogy Magyarországon Godzilla és King Kong a Netflixen feszül egymásnak, annak van egy rossz hírünk

A kérdés csupán az, hogy akkor mi hol a fenében láthatjuk majd, illetve mikor?

blank

blank

Január végén üstökösként robbant be a Godzilla vs. Kong előzetese, mely a Warner MonsterVerseének eddigi alkotásaihoz képest minden eddiginél nagyobb zúzást és epikusabb küzdelmet ígér. A két gigász mellett pedig állítólag egy harmadik monstrum, Mechagodzilla is beszáll a buliba, “segíteni eldönteni”, melyik szörnyeteg is igazi király. A film világpremierje március 26. (nálunk március 25.), az észak-amerikai mozikban viszont csak szűk egy héttel később, március 31-én lesz látható. De ha addig nem is nyitnának ki ott a filmszínházak kapui, az sem lenne nagy tragédia, a Warner rendhagyó döntésének értelmében ugyanis minden filmjük azonnal felkerül az HBO Max kínálatába, ahol aztán az előfizetők egy hónapig bármikor megtekinthetik őket bármiféle extra költség nélkül. Természetesen nincs ez másként kedvenc gyíkunk és gorillánk bajuszakasztásának esetében sem, ám volt idő, amikor egy másik streaming platform is megpróbálta becserkészni a film bemutatásának jogait. Igen, jól sejtitek, a kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós cégről, avagy a Netflixről van szó.

A történet még tavaly kezdődött, amikor a szűnni nem akaró pandémia hatására a nagy stúdiók sorra halasztották el premierjeiket, vagy döntöttek a streaminges megjelentetés mellett. Utóbbi kategória legnagyobb címe kétségtelenül a Disney élőszereplős Mulan feldolgozása volt, de azért akadtak más alkotások is. És mivel a sikerfilmek több előfizetővel (ergo több pénzzel) járnak, a Netflix is kanyarintani szeretett volna egyet ebből a szalonnából. Elsőként a Nincs idő meghalni bemutatásáért folytattak harcot az Apple TV-vel, de miáltal a gyártó MGM (állítólag) 600 millió dollárt kért a filmért, így az maradt náluk. Miután pedig kiderült, hogy a Warner sem tudja (akarja?) mozikba küldeni a Godzilla vs. Kongot, a streamelős óriás erre vetette ki a hálóját és tett visszautasíthatatlan(nak hitt) ajánlatot 200 millió zöldhasú képében. Ne feledjük, ez még azelőtt volt, hogy a patináns stúdió meghozta volna a fentebb tárgyalt döntését, ám a feleknek így sem sikerült dűlőre jutniuk, a szörnyek pedig átköltöztek az HBO Max-re.

A platform azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, a Warner és a szintén gyártó Legendary Pictures pedig még nem adta el az Államok határain túl való terjesztési jogokat, ami egyben jó és rossz is. Rossz, mert a dolgok jelenlegi állása szerint a Netflix nem tudja elhozni Godzilla vs. Kongot előfizetői számára, jó viszont, mert még nincs minden veszve. Igaz, az HBO Max a tervek szerint az idei év harmadik negyedében Európa több országába (köztük nálunk is), valamint a latin-amerikai régióba is megérkezik, ez azonban sovány vigasz, mivel a film akkor már rég nem lesz a kínálat része (hacsak a vezetők szíve meg nem lágyul, és újra elérhetővé teszik azt).

De a Netflix így sem marad szörnyek nélkül, hiszen három animét is bejelentettek Godzilla főszereplésével, valamint érkezik egy hasonló formátumú sorozat is Godzilla Singular Point címmel. King Kong rajongói számára pedig szintén van egy jó hírünk, a streamelős óriás ugyanis az óriásgorillának is szentelni fog egy animációs szériát, mely a Skull Island címet kapta. Aggodalomra tehát nincs ok, bőven lesz még alkalmunk találkozni a két legendás óriás bestiával. Csak győzzük kivárni.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak