Kapcsolat

Képregény

Hamarosan érkezik a Marvel Comics első LMBTQ Amerika kapitánya

Szülinap a javából!

blank

blank

Az idei esztendő különösen izgalmasnak ígérkezik a rajzolt Amerika kapitány-történetek tekintetében, a címszereplő karakter ugyanis 80. születésnapját ünnepli, a jeles alkalomból pedig a Marvel Comics vadonatúj sorozatot indít The United States of Captain America címen, melyben négy korábbi Amerika kapitány – Steve Rogers, Bucky Barnes, Sam Wilson és John Walker – kerekedik fel egy, az egész Egyesült Államokra kiterjedő utazásra, hogy megleljék a legendás pajzsot, melynek valamilyen módon lába kélt. Útjuk során számos közösséggel találkoznak, és felfedezik, hogy van egy tag, aki szintén Amerika kapitányként tevékenykedik, kezdve a Marvel legújabb hősével, a tinédzser Aaron Fischerrel.

Aaron személye már csak azért is különleges, mivel ő az LMBTQ közösséget erősíti, amivel az alkotók – Christopher Cantwell és Joshua Trujillo írók, valamint Dale Eaglesham és Jan Bazaldua rajzolók – a meleg büszkeség előtt kívánnak tisztelegni. Truijllo szerint a fiút a queer közösség tagjai, egész pontosan olyan aktivisták, szószólók és hétköznapi emberek ihlették, akik egész életükben egy jobb világért küzdenek. Hozzátette még, hogy Aaron egy olyan ember, aki kiáll az elnyomottakért és a mellőzöttekért, és reméli, hogy bemutatkozó története elnyeri majd az olvasók tetszését, és inspirálóan fog hatni a szuperhősök következő generációjára. Alkotótársa, Jan Bazaulda pedig arról beszélt, hogy köszönettel tartozik Alanna Smith szerkesztőnek és Trujillónak, amiért felkérték Aaron megrajzolására. Elmondása szerint nagyon szerette őt megrajzolni, mivel transzneműként boldogsággal töltötte el, hogy bemutathat egy nyíltan meleg fiút, aki csodálja Amerika kapitányt, és a maga módján harcol a gonoszokkal, hogy a társadalom számára szinte láthatatlan embereket óvja meg. Zárásképpen még hozzátette, hogy a karakter rajzolása közben végig az járt a fejében, hogy a Kapitány természetfeletti erőkkel harcol, és a világot védelmezi, míg Aaron inkább azokon segít, akik magányosan rójják az utcákat, és mindig ugyanazokba a gondokba ütköznek, és reméli, hogy az emberek szeretni fogják a végeredményt.

blank

Nem Aaron Fisher azonban az egyetlen alteregója a Kapitánynak, hiszen a Captain America of the Railways névre hallgató tini mellett a sorozat újabbnál újabb ”Steve Rogerseket” fog bemutatni, és az alkotók is folyamatosan változni fognak. A The United States of Captain America első száma egyébként stílszerűen a Pride hónapjában, azaz júniusban jelenik meg az Egyesült Államokban.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak