Kapcsolat

Tech

Hamarosan igencsak pöpec külsővel megáldott PS5-ök kerülnek piacra

Új seprű jól seper, főleg ha megvannak benne a régi tulajdonságok.

blank

blank

Kis híján két hónapja már, hogy a Sony a boltokba küldte újgenerációs PS konzolját. A masina azóta sorra döntögette meg az eladási rekordokat még annak ellenére is, hogy csak limitált példányszámba került forgalomba. Az érdeklődés pedig továbbra is töretlen iránta, a PS5-öt akarók kedvét pedig még a DualSense vezérlők újonnan megmutatkozó defektje(i) sem szegi(k). Ezt leszámítva a teljesítményére tényleg nem lehet panasz, a játékok ugyanis szó szerint muzsikálnak alatta – még az olyanok is, mint a félkész állapotban megjelent Cyberpunk 2077. Igen ám, sokaknak viszont nem ez, hanem a konzol kissé futurisztikusra sikeredett kinézete szúrt leginkább szemet. Nemrég – többek közt – ez ihlette meg azt a whattheefth nevű Reddit felhasználót is, aki teljesen “átplasztikázta” saját PS5-jét, hogy annak külleme teljes egészében a PS2-t idézze. Művét persze közszemlére tette, ami végül olyan nagy lavinát indított el, hogy hamarosan megvásárolható formában is érkezik a 30. évfordulós PS5 készlet az említett felhasználó és a Sup3R5 csapata jóvoltából.

blank

Persze az rejtély, hogy a 30.évforduló alatt mit is kell érteni, hiszen az első PlayStation ”csak” 27 éve jelent meg Japánban. Az viszont teljesen tiszta, hogy a PS5 fehér arclapját feketére cserélik, és természetesen a PlayStation 2 logója fog visszaköszönni a konzol elejéről, míg az alsó sarokban egy tükröződő, 30.évfordulós matrica kap helyet. A már említett DualSense kontroller “tapipadja” mellett az alapszíne is fekete lesz, a rajta lévő logó pedig szintén a régi szép időket hivatott felidézni. Persze a gombok sem maradtak ki a jóból, hiszen visszatérnek a jól ismert színek is.

blank

Természetesen az új külsős gépekből nem milliós nagyságrendre kell gondolni, Sup3R5 ugyanis összesen csak 304 darab konzolból és 500 kontrollerből varázsol “PS2-őt”, és mivel a csapat a már meglévő alkatrészeket alakítja át, szerintük a Sony nem indíthat jogi eljárást ellenük.

A nosztalgikus külsejű gépek 649 dolláros (~ 195 00 forintos) árcédulával kerülnek majd piacra, a DualSense kontroller pedig 99 dolcsit (~30 000 Ft) fog kóstolni, az első szállítmányok pedig valamikor 2021. tavaszán érkeznek. Rossz hír viszont, hogy a Sup3R5 kizárólag Észak-Amerikában tervezi piacra dobni a PS2-5-öt, ami bár korántsem jelenti azt, hogy mi ne szerezhetnénk egyet, csak hát ez esetben számolnunk kell a plusz 27%-os ÁFÁ-val és a fizetendő vámdíjjal is.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak