Kapcsolat

Képregény

Hamarosan magyar nyelven is olvashatóvá válik a Three Jokers című képregény

Why so serious? Why so serious? Why so serious?

blank

blank

A hazai képregénykiadásban a műfaj egyik fellegvárának számító Fumax kiadó az utóbbi években nem egy és nem kettő kultikus történetet ültetett már át anyanyelvünkre, a lelkesedés pedig az idő óta sem hagyott alább: ezúttal Batman világában játszódó képregény válik magyar nyelven is olvashatóvá, méghozzá az eredetileg tavaly augusztus és október között megjelent háromrészes minisorozat, a Three Jokers.

A Geoff Johns író tollából származó és Jason Fabok rajzoló illusztrációival ellátott Three Jokers a Darkseid War történetfolyam részét képezi, és a 2016-ban megjelent DC Rebirth sorozat amolyan folytatásaként értelmezhető. Azok számára, akik nem tudják, a Darkseid Warral a DC inkább a felnőtt közönséget célozta meg (ezért pakolták bele az úgynevezett Black Label “halmazba”), története pedig a következőképpen épül fel: Batman beleült a Mobius Székbe, abba a különleges trónusba, ami a világon minden kérdésre tudja a választ. Először megkérdezte a széket arról, hogy ki ölte meg a szüleit, a “bútor” pedig helyesen válaszolt. Eztán arra volt kíváncsi, hogy kicsoda valójában a Joker. A szék pedig egy olyan feleletet adott neki, amit a Denevérember lehetetlennek tartott. Kiderült ugyanis, hogy nem egy, hanem összesen három Joker létezik. Ennek magyarázatát hivatott elmesélni a Three Jokers, amit az amerikai olvasók tehát már ismernek, de reményeink szerint hamarosan a magyar rajongók is elolvashatnak.

blank

Az író Johns még az újvilági megjelenés előtt úgy nyilatkozott, nem érzi, hogy a világnak egy újabb szokványos Batman-Joker történetre lenne szüksége, csak és kizárólag azért vállalta el ezt a munkát, mert nem egy újabb ilyen sztorit akart leszállítani, hanem valami teljesen újat. Kiemelte, hogy nem vezeti be a “Jokerek multiverzumát”, és nem változtatja meg a korábban bemutatott karaktereket, mindössze felfed pár titkot, amik új kontextusba helyezik az ismert szereplőket és kapcsolataikat. A Three Jokers egyébként szorosan kapcsolódni fog a Sötét Lovag és a Bűn Bohóchercegének első találkozásához, valamint a legendás The Killing Joke és a Death in the Family történetekhez is, fontos szerep jut benne a két nemezis mellett Barbara Gordonnak (Batgirl) és Jason Toddnak (Robin/Red Hood). 

A Three Jokers magyar nyelvű kiadásának pontos időpontját még nem közölte a Fumax kiadó, csak annyi derült ki biztosan, hogy valamikor idén nyáron számíthatunk rá, minden bizonnyal a már jól megszokott kivitelezésben és körítéssel ellátva.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak