Kapcsolat

Irodalom

Hamarosan magyarul is megjelenik Stephen King legújabb kisregény-gyűjteménye, a Minél véresebb

Az Európa Könyvkiadó majdnem napra pontosan egy évvel az eredeti után itthon is megjelenteti a Minél véresebb című kötetet.

blank

blank

Valószínűleg nem tévedünk nagyot, amikor azt állítjuk, nincs olyan ember a golyóbison, aki ne halotta volna már legalább egyszer Stephen King nevét. Az író közel ötven éve tartó pályafutása során számos borzongató és izgalmas történettel örvendeztette meg az olvasókat, nem egy történetéből pedig sikeres mozgóképes adaptáció is született (igaz, nagyon sok rossz is) és születni fog még a jövő során – újabban például Steven Spielbergről derült ki, hogy a klasszikus A talizmán című regény megfilmesítésén ügyeskedik. King persze ettől még nem hagyott fel az írással, folyamatosan jelennek meg újabb művei, tavaly áprilisban például a Minél véresebb című kisregény-gyűjteménye, amely az Európa könyvkiadó jóvoltából hamarosan magyarul is megérkezik a könyvesboltokba.

A Minél véresebb (angolul If It Bleeds) King pályafutásának negyedik hasonszőrű gyűjteménye A remény rabjai (1982), a Titkos ablak, titkos kert / A Napkutya (1990) és a Minden sötét, csillag sehol (2010) után. Ebből is látszik, hogy az író nem pusztán a terjedelmes művek birodalmában mozog otthonosan, hanem bizony a rövidebb történetekéiben is. Az április 30-án megjelenő kötetben is ilyeneket fognak találni az olvasók, egészen pontosan négy darabot, melyek közül a legérdekesebbnek egyértelműen a könyv címét is adó sztori ígérkezik, amiben King többek között az ezelőtt három évvel írt A kívülálló című regényének világába kalauzolja el rajongóit. Ebben a történetben az ott megismert Holly Gibneyé a főszerep, aki egy gyanús iskolai bombarobbanás után még gyanúsabb nyomokat vesz észre, és a tettes nyomába ered, miközben fény derül bizonyos, az évek óta a felszín alatt lappangó, félelmetes titkokra is. A másik három történet a Mr. Harrigan telefonja, mely a fiatal Craig és a magának való idős úr, Mr. Harrigan barátságát meséli el. A Chuck életében egy olyan nem mindennapi történetet üdvözölhetünk, amelyben az internettel együtt a világ is összeomlani látszik, az emberek pedig városszerte egy bizonyos Chuckot éltetnek. A kötet negyedik darabja A patkány, melynek hőse a kiváló novellista, Drew Larson, aki az említett rágcsáló segítségével hozza össze élete első regényét. A sikernek azonban ezúttal is ára van…

blank

A Minél véresebb tehát feltehetőleg április 30-án magyarul is megérkezik a könyvesboltokba, aki pedig végképp nem akar lemaradni róla, az Európa Könyvkiadó weboldalán akár már elő is rendelheti, méghozzá akciós, [4 699] 3 289 forintos áron.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak