Kapcsolat

Gaming

Hamarosan Switch-re is megjelenik a Kingdoms of Amalur újrahangszerelt változata

Irány Amalur!

blank

blank

Mintha csak tegnap lett volna, hogy megjelent a 38 Studios és a Big Huge Games eredetileg MMO-nak szánt, de végül egyszemélyes RPG-ként megérkezett Kingdoms of Amalur: Reckoning című játéka, melynek történetét nem mellesleg a hírhedt fantasy -és sci-fi író, R. A. Salvatore (Sötételf trilógia) írta, tervezője pedig ugyanaz a Ken Rolston volt, aki korábban a The Elder Scrolls Morrowind -és Oblivion alcímet viselő epizódjánál is hasonló szerepkörben tetszelgett. És bár a játék a mai napig garantált élvezetet tud nyújtani a szerepjátékok szerelmeseinek, azt a bizonyos átütő sikert azonban még a mögé sorakozott nagy nevek révén sem sikerült felmarkolnia, ezáltal pedig soha nem is emelkedett olyan nemű kultstátuszba, mint például a már említett The Elder Scrolls széria.

Igen ám, a manapság az ilyen-olyan felújításokról hírhedt THQ Nordic azonban nem volt rest felvásárolni magának az IP-t 2018-ban, aztán a tavalyi évben kiadni újra Re-Reckoning kiadását PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Most pedig még annyira sem rest tovább folytatni eme platform-listát a Nintendo hibrid konzoljával, amire ráadásul már nem is kell sokat várni: a switches változat megjelenését ugyanis a kaliforniai cég március 16-ra tűzte ki.

Mivel a Re-Reckoning fogadtatása már közel sem volt annyira egyöntetűen pozitív, mint az eredeti kiadásé 2012-ben, a THQ keresve sem találhatott volna ideálisabb platformot a Switch-nél, dacára annak, hogy a konzol az elmúlt évek legkeresettebb játékos felületének számít (főleg Japánban), továbbá több jövendőmondó (azaz elemző cég) is hasonló mértékű keresleti igényt saccol a Nintendo hibridjének a jelen idényre is.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak