Kapcsolat

Képregény

Háromrészes képregénysorozatból ismerhetjük meg az Assassin’s Creed Valhalla előzményeit

blank

blank

Az idén ősszel érkező Assassin’s Creed Valhalla történetéről egy jó ideje tudjuk, hogy a skandináv nép otthonkeresésére fókuszál majd, a franciák a Ubisoft Forward keretein belül pedig azt is demonstrálták, hogy hogyan fest ez a gyakorlatban. Ugyanakkor arról mit sem tudunk, hogy a vikingeknek milyen okból kell elhagyniuk Norvégiát. Jó eséllyel a Valhallában választ kapunk a kérdésre, a konkrét előzményeket azonban egy háromrészes képregénysorozat, a Song of Glory vezeti fel. Az első szám október 21-én debütál az Egyesült Államokban a Dark Horse Comics kiadó gondozásában.

Nagyon röviden annyit érdemes tudni a Valhalla sztorijáról, hogy a játék elején a norvég jarlok úgy döntenek, népünknek nincs tovább maradása a Kattegat partjaitól a Lofoten szigetekig nyújtózó földeken, ezért az Északi-tengeren át indulunk útnak, hogy máshol vessünk gyökeret. Mi egy Eivor nevű jarlt alakítunk, aki a sztori kezdetekor már egy kiforrott vezető – ne feledjük, hogy az előzetesek ellenére a karakternek nincs kőbe vésve a neme, és ezt akár a játékmenet közben is lehetőségünk lesz megváltoztatni. Ugyanakkor a Valhalla az utazást, az otthonteremtést és annak megóvását helyezi a középpontba, az előzményeket pedig egy háromrészes minisorozatból ismerhetjük meg, ami Song of Glory címmel érkezik.

blank

A füzetek a női Eivor-t helyezik a középpontba, miután a jarl az egyik szomszédos uradalom lemészárlásának volt a szemtanúja. Eközben a bonyodalmakat tovább tetőzi egy másik viking felbukkanása is, aki egy rejtélyes tárgy után kutat.

A történetet Cavan Scott írta (Star Wars Adventures,Vikings), az illusztrációkat pedig Martin Tunica (Crossed +100) és Michael Atiyeh (Dragon Age: Blue Wraith) közösen alkották. A sorozat első száma október 21-én debütál majd az Egyesült Államokban nyomtatott és digitális formában egyaránt, a kiadásért pedig a Dark Horse Comics felel. Hogy lesz-e hazai kiadás is, az egyelőre nem tudható, bár van esély rá, hogy később a Szukits könyváruház – a többi Assassin’s Creed regény és képregényhez hasonlóan – ezt a történetet is gondozásba veszi. Addig is az iOS és Android alapú eszközökre elérhető Comixology áll majd rendelkezésre beszerezni a Song of Glory-t.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak