Kapcsolat

Film

Hát persze, hogy a Netflix is szeretne egy saját gyártású filmes univerzumot

Úgy tűnik, a streamelős óriásnak és a Russo fivéreknek hatalmas nagy terveik vannak.

blank

blank

Sokan okkal gondolhatják azt, hogy a jónak messze nem nevezhető 2020-as év legnagyobb” nyertesei” a különböző streaming platformok voltak, a helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Hogy pontosan miért nem, abba most nem mennénk bele, legyen elég annyi, hogy a különféle szolgáltatók zászlóshajói mindenképp a saját gyártású produkciók voltak, legyen szó az HBO A farkas gyermekeiről, az amazonos The Boys-ról vagy épp a Netflix-féle tartalmakról. Az utóbbinál már csak azért sem neveztünk meg egyetlen konkrét produktumot sem, mert még a pandémia sem volt képes villanyt oltatni az amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat műhelyében, és megint szó szerint rengeteg, célzatosan a platformra szánt darabbal bővült a már egyébként sem kis mozgóképes felhozatal (Enola Holmes, A por ereje), melyek aztán kivétel nélkül felfértek a Netflix legnézettebb sorozatainak top10-es listájára. Ha csak a dobogósakat vesszük, akkor a legalsó fokot a Spenser az igazság nyomában birtokolja a maga 85+ megtekintésével; középen a Madarak a dobozban áll, aminek 4 millióval sikerült rálicitálnia Peter Berg rendezésére; míg az első hely a Chris Hemsworth (Thor) főszereplésével és Anthony és Joe Russo (Bosszúállók) produceri felügyeletével készült Tyler Rake: A kimenekítés című akció-thrillerré lett. Az utóbbi az április 24-i bemutatója óta már a 100 milliós álomhatárt is képes volt megugrani. Ezen számok, ne meg az aranytojást tojó tyúkot szaporítani kell elv alapján nem meglepő hát, hogy a kaliforniaiak készek egy egész Tyler Rake univerzumot is kiépíteni, amihez természetesen a Russo tesók is készséggel asszisztálnának.

A film producerei minderről a brazil CCXP-n keresztül beszéltek, ahol is elmondták, hogy nemcsak folytatásokban, de különböző spin-offokban is gondolkodnak, melyek révén egy közös, globális franchiset építenének a zsoldosként tevékenykedő exkatona címszereplő köré. A virtuális képregényes (a Tyler Rake alapjául a Ciudad című képregény szolgált) találkozón Joe Russo konkrét példának David Harbour (Stranger Things) filmbéli karakterét, Gaspart hozta fel, miszerint aki kíváncsi rá, az a későbbi filmekben is találkozhat esetleg vele. Ennél többet azonban nem árultak el egyelőre terveikről, mondván szeretnének meglepetéseket okozni. Igen ám, ez irányú törekvéseik egyáltalán nem újszerűek, hiszen jelenleg az Amazon Prime Videónak is egy olyan globális sorozaton dolgoznak, amely a tervek szerint több spin-offból állna, és az egyes szériákat más és más országok jegyeznék – és minden bizonnyal pedig a Tyler Rake-filmek esetében is ez a terv.

És persze a filmes univerzum kiépítése egy második Tyler Rake-kel indítana, aminek a munkálatai már jövő ősszel elkezdődnek – már amennyiben ez a főszerepet alakító Chris Hemsworthnek is megfelel, aki napjaink egyik legfoglalkoztatottabb színészének számít. Ha pedig a fentebb vázolt tervek tényleg megvalósulnak, akkor a Marvel Cinematic Universe mellett hamarosan egy Rakematic Universe is felkerülhet a filmes térképekre.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak