Kapcsolat

Film

Havoc: ambíciózus detektívfilm készül a Netflixre Tom Hardy-val a fedélzeten

A Netflix egy pillanatig sem lassít.

blank

blank

Az egyre kiélezettebbé váltó streamingháború közepette a platformok már nemcsak bizonyos iparági szeleteket próbálnak kihasítani maguknak (a Netflix például a videójátékokat, a fantasy-t és az animét, a HBO Max a mozifilmeket, a Harry Pottert, valamint a DC-s képregény-portékákat, a Disney+ pedig a Star Wars, illetve Marvel franchiseok vadhajtásait), de egyes alkotókat, illetve színészeket is maguk mögött akarnak tudni a harcban. Ennek érdekében több filmre vagy sorozatra szóló szerződéseket kötnek velük, amiknek az anyagi haszon mellett más hozadéka is van. Itt említhető többek közt Mike Flanagan (Álom doktor), aki A Hill-ház, illetve A Bly-udvarház szelleme után két további horrorsorozatot is szállít a platformra, valamint egy új megállapodás értelmében ide csatlakozott most Gareth Evans (A rajtaütés) is, akinek első projektje a Havoc című akcióthriller lesz, főszerepben a (majdnem) mindig zseniális Tom Hardyval (Venom), amit majd több egyéb alkotás is követni fog. És bár ezen alkotás-egymásután első delikvenséről eddig elég kevés információ látott napvilágot, és nagyrészük nem is tekinthető hivatalosnak, ennek ellenére úgy gondoltuk, ideje összeszedni őket.

Már maga a rendező személye is elég pikantériát ad a dolognak, hiszen a walesi származású Evansnak köszönhetjük a 2010-es évek talán legjobb akciófilmjét, a 2011-ben bemutatott A rajtaütést, valamint a három évvel később érkezett folytatását. A két film legnagyobb erénye az volt, hogy megismertette a nyugati világgal a silat harcművészetet, mely a produkciók helyszínéül szolgáló indonéz-szigetvilágban őshonosnak számít. Ezenkívül Evans volt az alkotója és rendezője a Sky Atlantic csatornán látható Gangs of London című sorozatnak is, melyről a kritikusok szintén elismerően szóltak. Mindezek alapján jogosan remélhetjük, hogy a fejlesztés alatt álló Havoc is hasonló színvonalat fog képviselni.

Ugyanakkor erről tanúskodik a nyilvánosságra került szinopszis is, ami szerint a cselekmény középpontjában egy megtört nyomozó áll, akinek egy félresikerült drogügylet után szembe kell szállnia a bűnözők által uralt alvilággal, hogy megtalálja egy politikus elidegenedett fiát, miközben egy mindent átszövő összeesküvést és korrupciós ügyeket is felgöngyölít. Ezek alapján tehát ismét jó sok akcióra számíthatunk, a kérdés már csak az, mely nevekkel a fedélzeten. A Netflix ugyanis a színészgárdából eddig egyedül Hardy nevét jelentette be, feltehetően ő fogja alakítani az említett meghasonlott detektívet. Persze ideje még van bőven a streamelős óriásnak, hiszen a Production Weekly legfrissebb beszámolója szerint a forgatás a jelenlegi tervek szerint csak június végén kezdődik az Egyesült Királyságban, közelebbről Walesben.

Evans tehát hazai pályán dolgozhat, ami jelentősen megkönnyítheti a munkálatokat, de ennek ellenére ne nagyon számítsunk arra, hogy a Havocot idén láthatjuk. Véleményünk szerint – tekintettel a forgatás kora nyári startjára, valamint a még mindig tomboló pandémiára – a film legkorábban 2022-ben kerülhet műsorra (és ez még a legoptimistább becslés). A rendező egyébként már csinált egy filmet a Netflixre, a 2018-as Apostol című horrort Dan Stevens (A szépség és a szörnyeteg) és Michael Sheen (Underworld) főszereplésével.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak