Kapcsolat

Képregény

Hazai kiadásban is megjelenik Mark Miller szuperhős-képregénye, a Jupiter hagyatéka

Sorozat és képregény is. Hűha!

blank

blank

Miáltal a Netflix az animék, a videójáték-adaptációk és a fantasyk mellett már a kilencedik művészeti ágból való történetekben is meglátta a potenciált, szinte azonnal le is csapott az olyan kiadványok megfilmesítési jogaira, mint Neil Gaiman Sandmanje, Gerard Way Az Esernyő Akadémia című műve, a Keanu Reeves-féle BRZRKR, no meg Mark Miller szuperhős-képregénye, a Jupiter hagyatéka – ezzel pedig még közel sem soroltunk fel mindent.

És ha már a kaliforniaiak ilyennemű alkotásokat ültetnek fel a hype-vonatra, a hazai Fumax könyv -és képregénykiadó is kapva kap az alkalmon, hogy maga is kivágjon magának egy szeletet a tortából, és elhozza az éppen relevánssá lett művek lokalizált változatát a hazai képregényes érába. A Sandman és Locke & Key után újonnan Miller Jupiter hagyatékát szemelte ki, mint lefordítandó alkotást, ami nem mellesleg kicsivel a netflixes tévésorozat-formátum május 7-ei premierje előtt, április folyamán fog megjelenni 248 oldalon, a kiadótól megszokott keményfedeleles minőségben. A kiadás a Jupiter’s Legacy első és második sorozatának mind a tíz részét tartalmazza majd – az előrendelés lehetősége már meg is nyílt a Fumax webshopjában, ráadásul akik élnek is vele, azok most 25 százalék kedvezményt is kapnak, azaz 8 495 forintos árcédula helyett csak 6 350-es fityeg rajta a megjelenésig.

blank

Ami pedig a Jupiter hagyatéka történetét illeti: nem azt a szokványos Marvel és / vagy DC-féle szuperhős-képregényt kell elképzelni, sokkal jobban hajaz Garth Ennis és Darick Robertson The Boys című, a Prime Video által sorozat formájában is feldolgozott művére. Dióhéjba foglalva a sztori így szól:
A XX. század derekán Sheldon Sampson egy látomást követően rejtélyes erő tanulmányozásába kezd fivérével, Walterrel. Felfedezésük nyomán nem csak a családjuk esik szét, hanem a világ folyása is mindörökre megváltozik. Napjainkban Sheldon és Walter már szupererőkkel megáldott, legendás hősök, akik előtt mindenki fejet hajt. Azonban a saját képükre és hasonlatosságukra alakított gyermekeik elbuknak: Chloe és fivére, Brandon szégyent hoznak dicső felmenőikre, botrányt botrányra halmoznak. Amikor pedig a szuperhős-dinasztia egyik ága erőszakkal magához ragadja a hatalmat, a többieknek menekülnie kell. A korrupt zsarnokok bűnei azonban utolérik őket, a világ a szakadék szélén táncol, a rejtőzködőknek pedig fel kell venniük a kesztyűt, hogy visszaszerezzék Jupiter hagyatékát. – olvasható a Fumax által kiadott, hivatalos rövid leírásában.

A Mark Miller által írt és Frank Quitely keze munkáját tükröző Jupiter hagyatéka képregényes változata tehát áprilisban kerül forgalomba, májusban pedig az élőszereplős sorozat követi majd, méghozzá olyan színészekkel a fedélzetén, mint Josh Duhamel (Transformers: Az utolsó lovag), Leslie Bibb (A bébiszitter: A kárhozottak királynője), Ben Daniels (a 2016-os Az ördögűző), Elena Kampouris (Sacred Lies), Andrew Horton (Így csajozz egy földönkívülivel), Mike Wade (Wally Got Wasted) és Matt Lanter (A bátrak háborúja)

Ez utóbbi története nyolc epizódból fog összeállni, és – a Netflix sorozataihoz hű módon – egyben fog felkerülni a szolgáltató kínálatába.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak