Kapcsolat

Film

Hidegrázós előzetest kapott a Netflix új tinihorrorja, a Valaki van a házadban

A múlt démonai elől nincs menekvés.

blank

blank

A félelemkeltés és a borzongatás gyakorlatilag a mozgókép megszületése óta kedvelt témája a filmeseknek, és úgy tűnik, hogy mostanság a Netflix az animék és a videojátékok mellett ebben is meglelte az aranytojást tojó tyúkot. A kaliforniaiak kínálatába idén nyáron került fel az R.L. Stine könyvein alapuló A félelem utcája-trilógia, mely ugyan nem sok újdonsággal szolgált (a régi, jól bejáratott slasher-filmeket háziasította össze egy kis természetfelettivel), ám mégis sikeresnek volt mondható, leginkább azért, mert olyan, manapság a figyelem középpontjában álló témákra reflektált, mint a másság elfogadása, a “mi mindenkinél jobbak vagyunk” érzés negatív hatásai, vagy a tinédzserlét nehézségei. Persze a hentelésből is bőven kijutott a három rész alatt, és valami hasonlóra kell számítanunk a streamelős óriás új tinihorrorja, a Valaki van a házadban esetében is, mely egy eléggé hidegrázós előzetest kapott a minap.

Az október elején érkező film a fentebb említettek mellet még annyiban hasonlít A félelem utcájához, hogy ez is egy könyvadaptáció, Stephanie Perkins 2017-ben megjelent, azonos című (There’s Someone Inside Your House) regényéből készült. A történet főhőse a Hawaii-szigeteken élő végzős gimnazista lány, Makani Young (Sydney Park), aki kénytelen-kelletlen otthagyja a napsütést és az óceánt, mivel a nagymamájához költözik egy Nebraskában található kisvárosba. Kortársaihoz hasonlóan (vagy talán nem) a sikeres érettségi lebeg a szeme előtt, könnyen lehet azonban, hogy nem éri meg a vizsgák napját, a környéken ugyanis felbukkan egy könyörtelen gyilkos, aki Makani osztálytársaira vadászik, különlegessége pedig az, hogy mindig az áldozatai arcához hasonló maszkban csap le. Tudjuk, hogy az ilyen emberek általában közölni akarnak valamit cselekedetükkel, jelen esetben talán azt, hogy szembe kell néznünk magunkkal, a múltunkkal, és minden rosszal amit tettünk. És hát bizony hamar kiderül, hogy Makani pedigréjén is van egy óriási folt, ezért versenyt kell futnia az idővel, hogy megtalálja és leleplezze azt, aki az életére tör, még mielőtt az találná meg őt…

Nem mondhatni, hogy ez az alaphelyzet sok újdonságot tartogat, ám ha hozzátesszük, hogy a Netflix James Want (Fűrész, Démonok között), és Shawn Levy-t (Stranger Things) nyerte meg a Valaki van a házadban producerének, garantáltan számíthatunk néhány elképesztő fordulatra és jumpscare-re is. Ami a stáb további tagjait illeti, a rendezői székben Patrick Brice (Creep 1-2, 104-es szoba) foglalt helyet, a forgatókönyvet Henry Gayden (Shazam!) írta, a főbb szerepekben pedig Sydney Parkon kívül Theodore Pellerint, Asjha Coopert, Dale Whibleyt, Jesse LaTourette-et, Burkely Duffield-et, Diego Josef-et, Sarah Dugdalet, Markian Tarasiuk-ot és Zane Clifford-ot láthatjuk.

A Valaki van a házadban október 6-án debütál a Netflix kínálatában. Alább a film hivatalos plakátjait is megtekinthetitek.

blank
blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak