Kapcsolat

BREAKING

Hivatalos: érkezik a Final Fantasy XVI, előzetest is kaptunk

blank

blank

Egy pár napja már lehetett hallani pletykákat a Final Fantasy XVI esetleges bejelentéséről, ami a Sony next-genes prezentációján végül be is következett, és mondanunk sem kell, a látottak alapján a program azonnal belopta magát a szívünkbe.

Mindenki nagy meglepetésére PlayStation 5 Showcase műsora rögtön a Square Enix legendás JRPG játéksorozatával nyitott, egész pontosan annak soron következő, 16. (XVI) számozott darabjával, melyet a stúdió csak épphogy, egy látványos előzetessel szellőztetett meg.

Noha a trailerből túl sok konkrétumot most még nem tudtuk meg, az már bizonyos, hogy ismét egy nagyívű sztorira, valamint felfrissült harcrendszerre lehet számítani. Bár az utóbbival kapcsolatban hivatalosan nem erősítették meg, a bemutató alapján inkább egy akció-RPG-t kell elképzelni, mintsem egy klasszikus JRPG-t, illetve többször fogjuk szemben találni magunkat az ellenséggel csapattársaink nélkül, mint korábban valaha.

Ugyanakkor az első videón már az is jól látszik, hogy a cím ezúttal a szokottnál sokkal komorabb atmoszférával, valamint a futurisztikus / sci-fis környezetet is középkori köntösre cserélve tér vissza.

Ami pedig a játék történetét illeti: a középpontba ezúttal egy Joshua nevű királyi sarj kerül (valószínűleg őt fogjuk alakítani, bár erre azért nem vennék mérget), akivel egy kaotikus háború közepén – amely valamilyen módon a sorozatból ismerős kristályok okán robbant ki – kell majd rendet tennünk közelharci fegyverekkel és elemi varázslatokat megidézve az ellenséges csapatok és a mindenféle ördögi teremtmények (malboro, coeurl) közt. És bár utazásunk során olyan ismerős karakterek is felbukkannak majd, mint például Shiva, Phoenix vagy Ifrit, a cselekmény mégsem fog kapcsolódni egyetlen korábbi Final Fantasy játékhoz sem, tehát azok is élvezettel tudnak majd belemerülni a történetbe, akik soha semmilyen formában nem találkoztak még az IP-vel.

A Final Fantasy XVI valamikor a jövőben – vélhetően 2021-ben – fog megjelenni kizárólag PlayStation 5 konzolokra a Square Enix gondozásában, vezető fejlesztője Hiroshi Takai (számos korábbi Final Fantasy epizód, The Last Remnant), producere Naoki Yoshida (Final Fantasy XIV), a megújult harcrendszerért pedig az a Ryota Suzuki felel, aki korábban olyan játékokon dolgozott, mint a Devil May Cry 5 és a Dragon’s Dogma.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, nehogy lemaradj, és ne feledkezz meg szeptemberi nyereményjátékunkról sem, aminek keretein belül most két Marvel+ képregényt, egy steames Hellblade Senua’s Sacrifice kulcsot, fődíjként pedig egy 28 cm-es Baby Yoda plüss figurát van lehetőség elvinni tőlünk.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak