Kapcsolat

Film

Hivatalos: érkezik az 5. Predator film, de még az Alien sorozatról sem tettek le egészen

A 20th Century Studios hivatalosan is elkezdett dolgozni a ragadozós franchise legújabb darabján, amelyhez ráadásul egy igen ígéretes direktort is sikerült szerződtetni.

blank

blank

A nyolcvanas éveknek számos ikonikus filmes karaktert köszönhetünk: Freddy Krueger (Rémálom az Elm utcában), Jason Voorhees (Péntek 13), Charles Lee “Chucky Ray (Gyerekjáték), illetve a Ragadozó, avagy a Predator, hogy csak néhányat említsünk. Ezen karakterek később kivétel nélkül előkerültek az évtizedek során, illetve fognak is még, elég csak a SYFY és az USA Network csatornákra érkező Chucky tévésorozatra gondolni. Nos, mint az most kiderült, nemcsak a vörös hajú kis “szörnyeteg” lesz mostanság az egyetlen klasszikus “horror-test”, aki visszatér valamilyen formában, de az időnként xenomorphokra is vadászó ragadozó, a Predator is – jelentette a Deadline.

Legutóbb 2018-ban láthattuk az űrbéli “szörnyharcost” Shane Black (Vasember 3) Predator – A ragadozó című rendezésében, a produktum minősége azonban (hasonlóan a 2010-es Ragadozókhoz) messze alulmúlta a várakozásokat. A próbálkozás végül nemcsak kritikai, de hatalmas anyagi bukta is lett. Ez persze kevés volt ahhoz, hogy a jogokat birtokló Disney kedvét vegye, mi több most újfent elérkezettnek látják az időt, hogy új esélyt adjanak a yautjának egy ötödik predatoros film keretében, amelyet ezúttal egy ígéretesnél is ígéretesebb direktor kezeire bíztak. Név szerint Dan Trachtenbergre, aki a Cloverfield Lane 10-nel, valamint a The Boys és a Black Mirror egyes epizódrendezésével is bizonyította már tehetségét.

A hírt azóta már maga Trachtenberg is megerősítette egy Twitter-posztban, melyben leírta, hogy egyáltalán nem örül a szivárgásnak, állítása szerint ugyanis jó ideje dolgoznak a produkción, a bejelentést pedig meglepetésnek szánták. No, de ha már így alakult, akkor elismerte, hogy ő ült a Predator 5 rendezői székébe, hogy apait-anyait beleadva mozgóképes formává gyúrja Patrick Aison (Wayward Pines, Kingdom) forgatókönyvíró szkriptjeit.

blank

A film cselekményét egyelőre sűrű homály fedi, a portál viszont tudni véli, hogy egy teljesen más irányba fogja terelni a szériát, és még csak meg sem kísérli lezárni azt a franchise-t, ami 1987-ben indult hódítóútjára Arnold Schwarzenegger (Terminator), Carl Weathers (The Mandalorian) és Jesse Ventura (A pusztító) főszereplésével. A filmet elég jól fogadta a közönség, így három évvel később érkezett a folytatás Danny Gloverrel (Halálos fegyver) és Gary Buseyval (Úszó erőd) a középpontban, ám ez már közel sem teljesített olyan jól, hiszen az első etap bevételének mindössze a felét tudta összekapirgálni. Ezek után a lény jó időre feledésbe merült, legközelebb a 2004-es Alien vs Predator című crossoverben találkozhattunk vele, önálló filmet pedig csak a már említett Ragadozók képében kapott tíz évvel ezelőtt.

Igen ám, de nem a Predator az egyetlen, amit a Deadline megszellőztetett. Újfent mikrofonvégre kapták ugyanis Noah Hawley-t (Légió) is, akiről tudható, hogy majdnem levezényelt egy Alien tévésorozatot, azt pedig megint csak nem bírták megállni, hogy ne szegjenek a torkának néhány a xenomorph-kalanddal kapcsolatos kérdést. És nagyon jól tették, ugyanis Hawley elárulta, hogy a projekt mégsem lett teljesen Disney-Fox felvásárlás áldozata, a koncepció időnként még ma is előkerül az egeres cégnél, és nem kizárt, hogy egy napon mégis mozgóképes alakot ölthet.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak