Kapcsolat

Tech

Hivatalos Windows 10 támogatást kapnak az Android appok

Kicsi Droid menni Windows 10

blank

blank

Ugyan most is megvan a módja annak, hogy miként futtassunk Android applikációkat Windows 10 alapú rendszeren, az emulációt viszont mindennek lehet nevezni, csak hivatalos megoldásnak nem. Nos, úgy fest, ez a helyzet a közeljövőben változni fog, ugyanis a Microsoft a jelek szerint már a megoldáson dolgozik, ami Windows környezetben is lehetővé teszi majd az androidos applikációk futtatását. A jelenleg Project Latte fedőnéven futó projekt a Windows Central jelentése szerint a jövő év folyamán élesedhet.

Több mint valószínű, hogy egy saját Android alrendszerről van szó, ami a Windows 10 már meglévő linuxos alapjaira építenek, amivel fölösleges szoftver-közbeiktatás nélkül futtathatunk majd Androidra íródott applikációkat a számítógépen anélkül, hogy tükrözni vagy emulálni kellene azokat.

blank

Az Android applikációk támogatásának előnye – amellett, hogy a már említett kényszermegoldásokat elfelejthetjük –, hogy azokat a fejlesztőknek nem vagy minimális mértékben kell megváltoztatniuk ahhoz, hogy natív módon fussanak Windows 10-en.

Mielőtt bárki messzemenő következtetéseket vonna le, igen valószínű, hogy a Project Latte a Google Play szolgáltatások nélkül indul majd el. Jelen pillanatban ez a platform csak a Chrome OS és Android eszközök felhasználói számára érhető el, úgyhogy valószínűleg nem holnap lesz, hogy hivatalos támogatást kap – például – a Civilization VI mobilos változata. Ugyanakkor még így is irdatlan mennyiségű szoftverre lehet számítani a Windows Store-ban a Project Latte rajtját követve.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak