Kapcsolat

Tech

Hivatalosan is bejelentették az Xbox Series S érkezését

blank

blank

Régóta nyílt titok a Microsoft részéről, hogy egyszerre két next-gen konzollal szeretne belépni a következő konzolgenerációk harcába, a mai napon pedig végre hivatalosan is megerősítették ezt.

Az Xbox márka hivatalos Twitter fiókján jelent meg ma reggel egy bejegyzés (nem sokkal azután, hogy azt egy Brad Sams nevű felhasználó kiszivárogtatta), amely végre hivatalosan is megerősítette az Xbox Series S létezését. Habár túl sokat még mindig nem tudtunk meg a masináról, az viszont biztossá vált, hogy a Series S esetében sem kell lemondanunk a 1440p-s felbontáson a másodpercenkénti120 képkockáról, a raytracing támogatásról és a 4K média fogyasztásról sem, valamint hogy a gép tárhelyét egy egyedi 512 GB-os NVMe SSD szolgálja majd – ne feledjük, hogy ezek az információk némiképp egybevágnak a korábbi specifikációval kapcsolatos szivárgással.

Ugyanakkor a kiadás 114 000 forintos árcédulával kerül a boltokba november 10-én, azonban az árért cserébe csupán digitális tartalmak alapjául szolgáló terméket kapunk, ugyanis lemezmeghajtó nélkül érkezik. És bár a Microsoft elsősorban a Game Pass-hoz ajánlja a készüléket, ettől függetlenül a Microsoft ígérete szerint az újgenerációra optimalizált játékok még így is jobban fognak futni, mint a jelenlegi generáció konzoljain.

Akárhonnan is nézzük, a redmondi vállalatnak érdekében áll nyújtani valamit az olcsóbb szférában is, és ezzel lendíteni az eladásain, ugyanis a jelenlegi generációban hatalmas lemaradása van: az Xbox One 48,2 milliós eladása jóval a PlayStation 4 113 milliója mögött áll.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak