Kapcsolat

Gaming

Hivatalosan is elkészül az Alan Wake Remaster

Vissza Bright Fallsba.

blank

blank

Mi is beszámoltunk arról a pletykáról, hogy 2010 után újra találkozhatunk a Stephen King-i adottságokkal megáldott Alan Wake-kel, természetesen modern köntösben tálalva. Nos, a pletyka azóta valósággá vált, a játékot fejlesztő és kiadó Remedy Entertainment ugyanis egy, a játékra szakosodott weboldalon bejelentette, hogy hivatalosan is elkészül az Alan Wake Remaster, ami ezúttal PC és Xbox mellett PlayStation-konzolokra is érkezik.

A bejelentést Sam Lake, a Remedy kreatív rendezője tette meg, aki emellett egy levelet is írt a rajongóknak. Ebből kiderül, hogy az Alan Wake Remaster az Epic Games gondozásában lesz elérhető PC-n, valamint, hogy tartalmazni fogja a játék Signal és The Writer című DLC-jét is. Lake ezenkívül arról is írt, hogy a feljavított Alan Wake-el ugyanazt az élményt szeretnék elérni, amit tizenegy évvel ezelőtt, ennek érdekében pedig a játékmenetet nem nagyon bolygatták, a grafikát viszont szépen feljavították a 4K támogatással. Ezenfelül a főhős karakterén is elvégeztek némi átalakítást, és néhány dolog esetében úgy keverték a kártyákat, hogy megfeleljenek az újgenerációs masinák elvárásainak. Sőt, rendezői kommentárral is ellátták a programot, amit szerintük a régi és az új rajongók is értékelni fognak.

Ez ugyan nem sok információ, ám Lake a levél végén további tájékoztatást ígér, ami könnyen lehet, hogy az Alan Wake Remaster megjelenési dátumáról is lerántja a leplet. A bevezetőben említett pletyka szerint október 5-én várható a program piacra kerülése, de ez nem hivatalos információ, úgyhogy véleményünk szerint nem éri meg túlságosan belelovalni magunkat. A másik dolog pedig az Alan Wake 2. lehet, amire a rajongók gyakorlatilag az első rész megjelenése óta várnak, és ami lehet, hogy már hegesztés alatt áll a Remedy műhelyében. A finn stúdió ugyanis együttműködésben áll az Epic Gamessel, aminek értelmében készül egy AAA-s multiplatform játék, valamint egy kisebb volumenű program is, és van rá esély (ha nem is túl sok) hogy előbbi a folytatást, utóbbi pedig az Alan Wake Remastert takarja. Bárhogy is legyen, az biztos, hogy jó érzés lesz visszatérni Bright Fallsba, és átélni a rejtélyeket, amik Alan könyveiből kelnek életre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak