Kapcsolat

Gaming

Hogwarts Legacy: nyílt világú Harry Potter-játék érkezik

blank

blank

Már 2018-tól hallani pletykákat egy bizonyos J. K. Rowling univerzumában játszódó, varázslatos játékról, aminek bejelentésére ugyan elég sokat kellett várnunk, a PlayStation 5 Showcase alkalmából azonban végül ez is megtörtént: 2021-ben Hogwarts Legacy címmel érkezik a nyílt világú, harry potteres akció-szerepjáték az Avalanche Software (Disney Infinity) fejlesztőcsapat gondozásában.

A játékról egyelőre csak az tudható, hogy az 1800-as évek Roxfortjába hivatott elrepíteni a játékosokat, ahol egy általunk kreált ifjú varázslóként vagy boszorkányként ízlelhetjük majd meg a varázslótanonc-lét fáradalmait: különböző, a filmekből ismerős órákon vehetünk részt, bejárhatjuk a legendás hírnevű iskola falait, illetve külső területeit, miközben mindenféle varázslatos kalandba keveredünk, ráadásul mindezt harmadik személyű nézetből.

A műsort követve persze az Avalanche és a Portkey Games azonnal bedobott egy gyors kérdezz-feleleket a játékkal kapcsolatban, aminek már legelső pontjában tisztázták, hogy az univerzum kitalálója, J.K. Rowling semmilyen formában nincs jelen a projektnél, azonban művei képzik a készülő program minden egyes elemét.

Ugyan a Hogwarts Legacy-t a Sony műsorán mutatták be, a mágikus utazás azonban nem csak PlayStation 5 konzolokon lesz elérhető 2021. őszétől (már persze ha minden jól alakul), hanem PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X, valamint PC platformon is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, nehogy lemaradj, és ne feledkezzetek meg szeptemberi nyereményjátékunkról sem, aminek keretein belül most két Marvel+ képregényt, egy steames Hellblade Senua’s Sacrifice kulcsot, fődíjként pedig egy 28 cm-es Baby Yoda plüss figurát nyerhettek meg.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak