Kapcsolat

BREAKING

Hoppá! A Wall Street farkasa és A taxisofőr rendezője lesz a vezető producere Mundruczó Kornél következő nagyjátékfilmjének

blank

blank

Nemrég a BRON Studios közölte a hírt, hogy az Oscar-díjas rendező, Martin Scorsese vezető producerként áll be Mundruczó Kornél Pieces of a Woman címmel érkező, hetedik nagyjátékfilmje mögé.

A hazai mozgóképes művészetben csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy nemzetközileg is bebizonyíthassák tehetségüket. A kortárs magyar filmiparosok közül Mundruczó Kornél (Szép napokJupiter holdja) számít az egyik ilyen ritka kivételnek, akinek munkásságát már a tengerentúli szakma is figyelemmel követi a 2014-es Fehér isten című produkciója óta. Nem véletlen hát, hogy a film -és színházi rendező Mundruczónak végül sikerült eljutnia oda, hogy ma már egyszerre több külföldi projektben is részt vesz, mi több még egy amerikai-kanadai drámát, a Pieces of a Woman-t is ő hozza tető alá, amit nem mellesleg újonnan egy olyan neves filmrendező ölelt kelbére, mint Martin Scorsese (A taxisofőr, A Wall Street farkasa, Az ír).

A Pieces of a Woman lesz Mundruczó első angol nyelvű rendezése, melynek forgatókönyvét állandó alkotótársa, Wéber Kata szállítja, míg Jancsó Dávid vágóként ügyeskedik a produkción. Azonban nem Scorsese a stáb egyetlen nagyágyúja, a főszerepet Vanessa Kirby (Halálos iramban: Hobbs & Shaw) és Shia LaBeouf (Transformers) játsszák, míg a gárda többi tagját többek közt az Oscar-díjas Ellen Burstyn (Az ördögűző), Molly Parker (Deadwood sorozat), Iliza Shlesinger (Instant család), Benny Safdie (Jólét), Jimmy Fails (The Last Black Man in San Francisco) és Sarah Snook (Jessebelle) alkotják.

blank

A film történetete szerint a fiatal házaspár, Martha (Vanessa Kirby) és Sean Carson (Shia LaBeouf) épp a szülővé válás kapujában állnak, majd mikor a(z otthon)szülésre kerül a sor, borzalmas tragédia sújt le rájuk. Martha nem képes feldolgozni a történteket, gyásza pedig az egész családjára kihatással van. A nő végül saját utat választ, a célhoz pedig csak az emberi lélek sötét bugyrain át vezet az út.

A Pieces of a Woman bemutatója a szeptember 2-10. között megrendezésre kerülő Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, de később a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál gálaestjén is vetítik majd szeptember 10–20. között.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak