Kapcsolat

Sorozat

House of the Dragon: megérkeztek az első fotók a Trónok harca spin-offjához

Ha marad a tempó, a 2022-es premiert is tartani tudják majd.

blank

blank

Volt idő, amikor szinte az egész világ Trónok harca lázban égett, és a George R. R. Martin könyvei alapján készült HBO-s sorozat legfrissebb epizódja szolgáltatta a beszédtémát nemcsak az internet népének, de a személyes, baráti találkozóknak is. Westeros csillaga azonban az utolsó, nyolcadik évad végére leáldozott, és tán azóta is a porban fekve várja, hogy visszaküldjék őt oda, ahová való: az égbolt tetejére. Erre minden esélye meg is van a House of the Dragon címre keresztelt előzménysorozatnak, melynek munkálatai nem is olyan régen kezdődtek meg (méghozzá igencsak szokatlan módon), most pedig az első fotók is megérkeztek a tíz évvel ezelőtt indult széria spin-offjához, amely a Targaryen-ház felemelkedését és bukását fogja bemutatni.

A fényképeket a House of the Dragon gyártója, a WarnerMedia tette közzé, méghozzá azokról a szereplőkről, akik nagy valószínűséggel központi szerepet játszanak majd a történetben. A fotók mellé pedig a stúdió karakterleírást is mellékelt, így végre picit részletesebben is megismerhetjük a sárkányos címeres ház tagjait, illetve az őket szolgálókat. Láthatjuk például az Emma D’Arcy (Truth Seekers) által megformált Rhaenyra Targaryen hercegnőt, Viserys Targaryen király elsőszülött gyermekét, aki tiszta valyr vérből való, mellesleg sárkánylovas. Mellette ott áll Matt Smith (Ki vagy, doki?) Daemon Targaryen hercege, aki az említett Viserys fiatalabb testvére és egyben a trón örököse. Ő szintén remekül üli meg a sárkányokat, aki nem mellesleg – a hivatalos leírás szerint – birtokolja a sárkány igazi vérét – magyarán pont olyan tűzálló, mint Daenerys is volt az anyaszériában.

blank
Rhaenyra és Daemon Targaryen

De a közzsemlére bocsájtott fotók között találjuk továbbá Steve Toussaint-t (Perzsia hercege: Az idő homokja) is, aki Lord Corlys Velaryon, ismertebb nevén “A Tengeri Kígyó” bőrébe fog bújni. A Velaryon-ház feje híres vízi kalandor, az övé a világ legnagyobb hadiflottája, és még a Lannistereknél is gazdagabb.

blank
Lord Corlys Velaryon (alias A Tengeri Kígyó)

Végül, de nem utolsósorban a WarnerMedia megmutatta nekünk Alicent Hightower-t is, akit Olivia Cooke (Ready Player One) játszik. Alicent a Vörös Őrségben nevelkedett, és a Király Segítőjének, Otto Hightower-nek a lánya, amiből adódóan közel áll Viseryshez, és annak belső köreihez. Az apját Rhys Ifans (A csodálatos Pókember) alakítja, aki Daemonban fenyegetést lát a birodalomra nézve.

blank
Alicent és Otto Hightower

A House of the Dragon premierje valamikor 2022-ben várható egy tízrészes évad formájában. A sorozat R.R. Martin Tűz és vér című könyvén alapul, cselekménye pedig 300 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik. A produkció showrunnere Ryan Condal (Rampage: Tombolás) és Miguel Sapochnik (Végrehajtók), a forgatókönyvet Martin mellett pedig Charmaine De Grate (A visszatérők) írta.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak