Kapcsolat

Sorozat

House of the Dragon: megvan, mikor kezdődnek meg a Trónok harca spin-off munkálatai

Lassan csak révbe ér az első Trónok harca spin-off.

blank

blank

Ugyan a Trónok harca 8. és egyben minden szálat elvarró fináléja a legszebben szólva sem úgy sült el, ahogyan kellett volna, az út azonban, melyet George R.R. Martin regényciklusa megtett a képernyőkön, abszolút sikerként könyvelhető, amit azóta sem sikerült egyik másik hasonlónemű produkciónak sem megismételnie. A legközelebb talán a Henry Cavill (Az acélember, Enola Holmes) főszereplésével készült netflixes Vaják került hozzá, és bár az alapformula hasonló, mégis egy teljesen más kaliberű alkotást üdvözölhettünk Andrzej Sapkowski világának első érdemi élőszereplős tévés materizálódásában – ezáltal pedig össze sem hasonlítható a két IP. Ugyanakkor készülőben az Amazon A Gyűrűk Ura sorozata is, aki viszont azt várja, ez lesz az, ami a Trónok harca helyébe lép, ne is álmodjon ilyesmiről. Már a Vajákkal bebizonyosodott, hiába a törekvés, a Tűz és jég dalát semmivel sem lehet pótolni, csakis tűzzel és jéggel. Ezt pedig a mozgóképes jogokat birtokló HBO is jól tudja, annak érdekében pedig, hogy a rajongók kedvére tegyenek, egy “rakat” Trónok harca spin-offot harangoztak be. A dolgok jelenlegi állása szerint készül egy animációs széria, egy, a Hét királyság lovagja című lovagregényt feldolgozó sorozat The Tales of Dunk and Egg címmel, illetve egy George R.R. Martin Tűz és vér című novelláskötetén alapuló prequel is, melyet House of the Dragonra kereszteltek.

Ha minden a tervek szerint alakul, elsőként a Paddy Considine (A kívülálló, A harmadik nap), Olivia Cooke (Bates Motel, Ready Player One), Matt Smith (Ki vagy, doki?, A Korona) és Emma D’Arcy (Truth Seekers) főszereplésével érkező House of the Dragon kerül majd műsorra, aminek cselekménye 300 évvel az anyaszéria eseményei előtt játszódik majd, és a Targaryen-ház felemelkedését és bukását hivatott bemutatni. A történetről ennél többet nem tudni, és a fent említett szereplőkön túl csak Greg Yaitens (Castle Rock, Hősök), Ryan Condal (Rampage), Miguel Sapochnik (Trónok harca), Clare Kilner (Snowpiercer) és Geeta Patel (Vaják) neve ismert: Yaitens rendezői és vezető produceri szerepben lesz jelen, Sapochnik a plotot, Condal a szkripteket szállítja majd, Kilner és Patel pedig egy-egy epizódrendezésre köszönnek be. Arról, hogy munkájuk gyümölcse mikor lesz szüretelhető, egyelőre semmi biztosat nem tudni, ellenben a munkálatok megkezdésének tervezett időpontjával, melyet áprilisra tűztek ki – árulta el Casey Bloys, a HBO programigazgatója a Deadlinenak.

blank

Bloys továbbá azt is elárulta, hogy tanultak a Trónok harca befejezésével elkövetett hibákból, a készülő projektjeiket pedig igyekeznek a papíralapú történetekhez hűen bemutatni. Nem mellesleg a Trónok harca atyja, R.R. Martin is rendelkezésükre áll, mint kreatív tanácsadó, aki rengeteg ötlettel támogatta meg munkájukat, amiket nem hagynak figyelmen kívül. Érdekesség, hogy az író egyébként nemcsak a House of the Dragonnál tölt be hasonló szerepet, de a másik két projektnél is, igaz, azok még nagyon korai előkészületi stádiumban vannak.

Ha minden jól alakul, a House of the Dragon premierje valamikor 2022 folyamán lesz, története pedig tíz epizódból fog összeállni.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak