Kapcsolat

Gaming

Idén már biztosan nem jelenik meg a Dying Light 2

Valahogyan sejteni lehetett, hogy ez lesz.

blank

blank

Noha az idei esztendő korántsem volt olyan kaotikus, mint a 2020-as, a videojátékiparban mégis akadnak olyan címek, amelyeket hiába jelentettek be a fejlesztők 2021-re, a határidőt mégsem tudják tartani. Így járt többek között a Hogwarts Legacy, a The Lord of the Rings: Gollum, a Gotham Knights, de a Life is Strange: Remastered Collection-ről, illetve a sokak által tán legjobban várt Horizon Forbidden Westről is kiderült, hogy idén már biztosan nem jelenik meg. A sorba pedig most sajnos a Dying Light 2 is beállt, a készítő Techland ugyanis bejelentette, hogy a nyílt világú zombis-parkouros játék Stay Human alcímű következő fejezete idén december helyett csak jövő februárban kerül piacra.

A hírt a lengyel stúdió alapítója és vezetője, Pawel Marchewka közölte egy, a Dying Light Twitter-csatornáján megjelent közleményben. Ebben a szakember leírja, hogy a játék maga már készen van, és most futtatják a tesztköröket, ennek ellenére több időre van szükségük ahhoz, hogy a lehető legtökéletesebb állapotban legyen, olyanban, ami mind nekik, mind pedig a játékosoknak megfelel. Ezért döntöttek úgy, hogy a Dying Light 2. premierjét 2021. december 7-ről átteszik 2022. február 4-re, és természetesen bocsánatot kérnek a rajongóktól a késés miatt, de ígéretük szerint a jövő hónapban a sajtó munkatársai és a tartalomgyártók megkapják a program PC-s és konzolos verzióját világszerte, így be tudnak majd számolni a tapasztalatokról, illetve az esetlegesen kijavítandó hibákról. De Marchewka arról is biztosította a fanokat, ők maguk is megosztanak majd néhány izgalmas részletet, méghozzá e hónap végén, szóval érdemes lesz figyelni rájuk.

Idén tehát biztosan nem tehetünk kirándulást A Városba, ám ismerve az előzményeket, annyira nem tűnik meglepőnek a halasztás. A Dying Light 2.-t ugyanis még a 2018-as E3-on jelentette be az Xbox műsorrészében Chris Avellone ismert szerepjáték tervező-és író, ám hamarosan távoznia kellett a projekt éléről szexuális zaklatás vádja miatt. Ezután ugyanitt, de már 2019-ben a Microsoft előadásán a Techland úgy nyilatkozott, hogy a játék megjelenését 2020 tavaszára tervezik, ám azon év januárjában már arról szóltak a hírek, hogy a Dying Light 2.-t határozatlan időre elhalasztják, májusban pedig olyan információk láttak napvilágot, hogy a program borzalmas állapotban van, ám a Techland ezt tagadta. Idén februárban viszont megint ott voltak a viharfelhők az IP feje fölött, mivel egy jelentés szerint a stúdió menedzsmentje, beleértve a mostani kommünikét író Marchewka-t is, nem épp emberséges módon bánik az alkalmazottakkal, ezt némileg kompenzálva a fejlesztők aztán egy hónap múlva elismerték, hogy túl korán jelentették be a játékot. Itt tartunk most, és hát ezek tükrében kíváncsian várjuk február 4-ét, hogy lássuk, mennyire sínylette meg az eseményeket a Dying Light 2. Stay Human (azért reméljük, hogy semennyire).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak