Kapcsolat

Gaming

Elhalasztották a Gollam játék megjelenését, nem is kicsit

Mockosz hobbitkák elcsúsztatták a Drágaszágot!

blank

blank

Ha gondolkoztál már azon, hogy milyen lenne egy Gollam játék, akkor már biztosan hallottál a The Lord of the Rings: Gollum-ról. Nekünk pedig sajnos van egy rossz hírünk: a játék sajnos még várat magára. Az először 2019 márciusában beharangozott címet a kezdeti trailer óta mély hallgatás övezi, úgy látszik, nem véletlenül. A Daedalic Entertainment és a NACON egy közös kiadói megállapodást követően bejelentette, hogy a játék legalább egy évet késik, így az eredetileg tervezett idei megjelenés 2022-re csúszik.

blank

Ha viszont lemaradtál a bejelentésről annak idején, és most azon morfondírozol, hogy miként festhet a játék, melynek Gollam a főhőse, akkor van egy jó hírünk is. A lopakodásra és platform-elemekre építkező játékmenet egyik fontos eleme lesz a karaktert meghatározó belső harc két személyisége, Szméagol és Gollam közt. A játék során eldönthetjük, hogy melyik alteregójának engedelmeskedik hősünk, akit a Nazguloktól kezdve Thranduilig (Legolas apja) számos ismerős arccal összehoz majd a sors. Hogy ezek a döntéshozatali pontok milyen sűrűn jelentkeznek és milyen módon befolyásolják a játékmenetet, az egyelőre ismeretlen.

Ami viszont bizonyos, hogy nem Andy Serkis alakítását vagy hasonmását kapjuk majd kézhez, szóval akik a játék során a filmek Gollam irányítására vágynak, azoknak sajnos csalódnia kell. Viszont a next-gen élményre vágyóknak aligha, hiszen a kiadó elmondása szerint egy teljességgel “újgenerációs” élményre számíthatunk, a DualSense kontroller és a ray-tracing teljes kihasználásával. Reméljük, hogy jól sikerül az újfajta adaptáció, mert a kiadó és a Tolkien-örökséget kezelő cég hosszútávú megállapodást kötött, tehát a jövőben további Gyűrűk Ura játékokra számíthatunk. A csúszás éppen ezért is kellemetlen, mert az idénre tervezett Amazon által készített sorozattal nagyjából egybe kellett volna essen a megjelenése.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak