Kapcsolat

Sorozat

Igazi közönségkedvenccel erősíthet a Boba Fett széria szereplőgárdája

Boba Fett nem pötyög. Boba Fett öl

blank

blank

Még nagyjából 11 hónapot kell várnunk a messzi-messzi galaxis egyik legikonikusabb fejvadásza, Boba Fett saját tévésorozatának, a The Book of Boba Fett premierjéig – ami ugye nem a The Mandalorian 3. évadát váltja, hanem egy teljesen önálló produkció lesz. A szériáról eddig csak annyi tudható, hogy Din Djarin és Baby Yoda / Grogu második kaland-csokrának lezárása után fog játszódni, közvetlenül a S02EP08 stáblista utáni jelenetében látottak után véve fel a fonalat. Ennyi rendelkezésre álló információ, na meg előttünk álló várakozási idő pont elegendő ahhoz, hogy találgatni kezdjünk a széria történetét vagy éppen stábtagjait illetően. Ezen totó-tengerben azt tudni biztosan, hogy a címszereplő Boba Fettet újfent Temuera Morrison (Star Wars: A klónok támadása) alakítja, a “feltámasztott” Fennec Shand pedig ezúttal is Ming-Na Wen (A S.H.I.E.L.D. ügynökei) által kel életre, a The Mandalorian direktorai közül pedig Robert Rodriguez tér vissza, de ezúttal már producerként. Igen ám, ahová Rodriguez megy munkálkodni, oda a rendkívül jóképű Danny Trejo (Desperado, Machete) is követni szokta, így joggal feltételezhető, hogy a mexikói színész is bekerül(t) a messzi-messzi galaxis eseményhorizontjába.

blank

Ha pedig már Danny Trejo, akkor érdemes említést tenni, hogy a karakteres arcú színésznek nemcsak a szerepei, de a karrierjének kezdete sem éppen hétköznapi: fiatalkorában többször került összetűzésbe a törvénnyel, nem egyszer vágták rácsok mögé, rehabilitációs programjának keretében végül ifjúsági tanácsadó lett belőle, hogy arra ösztönözzön másokat, ne kövessék el azokat a hibákat, melyekbe ő sikeresen beleszaladt. Aztán egy fiatal színész kérésére elvállalt egy kisebb szerepet, ami által az élete örökre megváltozott: kezdetben kisebb költségvetésű akciófilmek felejthetetlen rosszarcújaként tűnt fel, az igazi áttörést végül az 1995-ös Desperado hozta el számára, mikor a késdobáló Navajas szerepében tetszelgett. Filmvásznon töltött ideje ugyan kurtára sikeredett, de itt futott össze Rodriguezzel, és mint kiderült, másodunokatestvéri viszonyban állnak egymással. Innentől pedig a San Quentint is megjárt színész szinte Rodriguez minden filmjében feltűnt hosszabb-rövidebb időre.

Első főszerepét a Tarantino/Rodriguez álompáros Grindhouse/Planet Terror kettős bemutatójában hamis trailerként indult Machete jelentette. A mexikói szuperhős azóta két filmet élt meg, de az igazi kérdés az, hogy ha valóban feltűnik majd a Morrison által alakított karakter oldalán, akkor Trejo felejthetetlen fizimiskája milyen szerephez jut majd. Ha egy tippünk lehet csak, akkor azt mondanánk, hogy késekhez lesz köze, ami már csak azért sem teljesen elképzelhetetlen, mert a The Book of Boba Fett képében egy Star Wars köntösbe bugyolált western-gengszterfilmre (azaz sorozatra) érdemes számítani, melybe Trejo kétségkívül tökéletesen beleillene – mondjuk a Tatooine-i Macheteként [nesze neked: Machete újra gyilkol… az űrben].

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak