Kapcsolat

Sorozat

Inkvizítorok is felbukkanhatnak a Kenobi-szériában

Az Erő legyen vele!

blank

blank

A George Lucas által megálmodott Star Wars az eltelt évtizedek alatt milliók kedvencévé vált, nem véletlen hát, hogy sok-sok kedvelt karakterrel is megajándékozta a nézőket. Ezen nevek közt említhető többek közt Obi-Wan Kenobi is, akivel a gyöngyvásznon legutóbb majd’ 10 éve találkozhattunk, amikor is az Ewan McGregor (Álom doktor) által megformált egykori jedi mester elvitte az akkor még csecsemő Luke Skywalkert a nagybátyjához a Tatuin-ra, és maga is letelepedett ot, hogy remeteéletet folytatva a fiú mellett maradhasson. Ennek az időszaknak egy szeletét fogja feldolgozni a Disney+-ra érkező széria, amelyet nyugodtan nevezhetnénk egyfajta Star Wars -reunionnak is, hiszen McGregor mellett Hayden Christensen (Hipervándor) is visszatér Darth Vader-ként, valamint Owen bácsival és Beru nénivel is találkozhatunk, méghozzá újfent Joel Edgerton (Exodus: Istenek és királyok) és Bonnie Piesse (Last Man Standing) alakításában (de egy időben szó volt a Liam Neeson (Elrabolva-filmek) által játszott Qui-Gon Jinn felbukkanásáról is). Az élet persze nem csak játék és mese, hiszen Kenobinak egy nemrégiben szárnyra kapott híresztelés szerint nem csak buckalakókkal fog meggyűlni a baja, de biza fénykardforgató ellenfelekkel is bajszot akaszt.

És hogy pontosan kikről is van szó? Nos, a Making Star Wars értesülései szerint az univerzumhoz 2014-ben a Star Wars: Lázadók által csatlakozott Inkvizítorokról, akiket (ha minden igaz) legalább egy epizódban láthatunk a jedi lovaggal harcolni. Ezen sötét erőhasználó karakterek relatíve már nem ismeretlenek, hiszen az animációs széria mellett képregényekben, valamint a 2019-ben megjelent Star Wars Jedi: Fallen Orderben is találkozhattunk velük, élőszereplős debütálásukra viszont a disney+-os sorozatban kerülhet sor. Ha pedig ez tényleg megvalósul, akkor Kenobinak fel kell kötnie a nadrágot, ellenfelei ugyanis olyan, egykor a Jedi Rendet szolgálók lesznek, akik szintén engedtek a Sötét Oldal csábításának, a 66-os parancs életbe lépése után pedig üldözték az azt túlélő jediket, valamint az olyan különleges jövevényeket, mint Ezra Bridger. Hogy pontosan hogyan akadnak majd össze Kenobival, arról nem szól a fáma, de minden bizonnyal epikus fénykardpárbajra számíthatunk, már csak az Inkvizítorok látványos harci technikájának ismerete miatt is.

blank

Persze hivatalosan még senki sem kommentálta, vagy erősítette meg a híreszteléseket, ezért amíg egyik vagy másik meg nem történik, érdemes egyszerű pletykaként tekinteni rájuk. A rajongók mindenesetre bizonyára örülnének neki, ha így lenne. Az Obi-Wan Kenobi (mely egy hatrészes miniszéria lesz) forgatása áprilisban kezdődött, a premierről azonban egyelőre nincs hír.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak