Kapcsolat

Gaming

A Sony ezúttal sem aprózza el: ezek lesznek a PS Plus áprilisi ingyen címei

Zombikat és mudokonokat hoz a Sony húsvéti nyuszija.

blank

blank

Egy pár nappal ezelőtt ugyan egész internetszerte felütötte a fejét egy bizonyos fáma, ami szerint a Sony áprilisban a frissen megjelenő Oddworld: Soulstormot, a Resident Evil 2 Remake-jét, valamint a szó szerint ludas Untitled Goose Game-et fogja a PS Plus kínálatába csomagolni. Nos, úgy tűnik, a híresztelés kacsa volt, legalábbis részben, ugyanis a vadiúj Oddworldöt leszámítva mégsem az újrahangszerelt Resident Evil 2-t és az agyament logikai lúdszimulátort kapjuk április 6-tól, a felhozatalnak azonban így sincs szégyellnivalója. De kezdjük az elején.

Oddworld: Soulstorm

A PS5 tulajdonosok a már megjövendölt és már említett, 2014-es Oddworld: New ‘N’ Tasty közvetlen folytatásaként érkező Oddworld: Soulstormot húzhatják majd be előfizetés fejében, hogy az újgenerációs masina minden funkcióját kihasználva bújjanak újfent Abe “bőrébe”, aki immár nem egy gigavállalat fogaskereke, hanem egy reményhozó hőseként igyekszik felszabadítani mudokon társait a rabszolgaság kínzó rabigájából. Persze ehhez egyedül kevés lenne, ezért szövetségeseket kell toboroznia, hogy együtt fejtsék meg az útjukat szegő rejtvényeket. A játék érdekessége, hogy továbbra is megmarad a hagyományos oldalnézetes puzzle platformer-formátum, ugyanakkor sokkal közelebb fog állni a klasszikus Oddworld-játékok ízvilágához.

Az Oddworld: Soulstorm április 6-án fog megjelenni PC-re, PS4-re, PS5-re, ingyenesen azonban csak és kizárólag a PS5-ös változat lesz bezsákolható.

Days Gone

A 2010-es években nagy keletje lett a zombiknak, ezt használta ki a Bend Studio is Days Gone címre keresztelt programjában, amelyben egy globális járvány csaknem teljesen kiirtotta az emberiséget, a túlélőknek pedig korcsoknak nevezett holtak közt kell helytállniuk. Ezekhez a túlélőkhöz tartozik a főhős Deacon St. John is, aki egy független zsoldosként igyekszik átvészelni a világvégét. Ennek érdekében pedig kétkerekűjén folyamatosan szeli a vidéket, felszerelést keres az elhagyott településeken értékes fegyverek készítéséhez, és szövetkezik másokkal, hogy kereskedés által némi használható holmihoz jusson. A nyílt világú akciójáték debütálásakor nem váltotta meg a világot, de azért mégis jó szórakozást kínál, érdemes hát egy próbát tenni vele, főleg akkor, ha tálcán kínálják fel.

A Days Gone eredetileg 2019-ben jelent meg PlayStation 4-re, de hamarosan érkezik a PC-s verzió is.

Zombie Army 4

A híres Zomby Army Trilogy folytatásában a harmadik részben legyőzött Adolf Hitler nem bír magával, és visszatér a Pokolból, hogy élőholt serege révén ismét megpróbálja meghódítani a világot. A játék az előző epizódokhoz hasonlóan az 1940-es évek Európájában játszódik, ám teljesen új pályákat kapunk, ahol egyedül vagy akár négyes fogatként kell megmentenünk a Földbolygót a közeledő Armageddontól. A program persze egy percig sem veszi komolyan magát, amolyan paródiaként szolgál inkább, annak viszont egész kellemes, így aki szereti a zombikat, a lövöldözést, az akciót, na meg a második világháborút, bátran próbáljon szerencsét vele.

Zombie Army 4 eredetileg 2020-ban jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Google Stadia-ra.

Az akció tehát mindhárom cím esetében április 6-tól él. Ugyanakkor arról sem érdemes elfeledkezni, hogy a Sony Play At Home kezdeményezése révén most további 10 ingyenes játékra csaphatunk le, köztük olyan címekre, mint az Abzû, a Subnautica, az Enter the Gungeon, a The Witness, a Rez Infinite, az Astro Bot Rescue Mission (PS VR), a Moss (PS VR), a Paper Beast (PS VR) és a Thumper (PS VR), valamint április 19-től pedig a Horizon Zero Dawn is melléjük csatlakozik majd. Az előbbi 9 program esetében az ajánlat április 22-ig, a Horizon Zero Dawnéban pedig május 14-ig fog tartani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak