Kapcsolat

Másvilág

Így nézett volna ki Anakin Skywalker egy rajongó szerint, ha nem enged a Sötét Oldal csábításának

Más élete lett volna, az biztos.

blank

blank

A George Lucas által életre hívott Star Wars nem csak egy űroperaként, hanem klasszikus népmeseként is értelmezhető, hiszen telis-tele van arra jellemző klasszikus motívumokkal. Ezek egyike Darth Vader, azaz Anakin Skywalker személye köré fonódik, aki ugye a rabszolgasorból emelkedett fel egészen a jedi lovaggá válásig, hogy aztán mindent maga mögött hagyva és eldobva a Sithek mellé álljon, mert azt hitte, az ő tudásukkal és hatalmukkal uralkodhat az egész galaxis felett, de ami még fontosabb, megmentheti Padmé életét. Ez, mint tudjuk nem jött össze, Anakin a Mustafaron gyakorlatilag saját kezével ölte meg szerelmét, egykori mestere, Obi-Wan Kenobi (na meg a fortyogó láva) pedig olyan súlyos sérüléseket okozott neki, hogy élete végéig az azóta ikonikussá vált fekete jelmez és a jellegzetes maszk mögé bújva kellett élnie. Hódítási tervei azonban nagyrészt így is valóra váltak, a végén viszont megváltást nyert azáltal, hogy önfeláldozó módon megmentette fiát, Luke-ot az Uralkodó karmai közül. Természetesen itt is adódik a már-már anekdotává vált “Mi lett volna, ha?” kérdés, egy lelkes rajongó pedig meg is válaszolta azt, avagy így nézett volna ki a tékozló jedi, ha annak idején nem enged a Sötét Oldal csábításának, és hű marad esküjéhez.

A képet egy Reddit-felhasználó készítette, és Anakin Skywalker egy idősebb kiadását láthatjuk rajta szakállal és A Sithek bosszújában viselt hosszabb hajfürtökkel (kicsit hajaz Havas Jonra a Trónok harcából). Ami a viseletét illeti, az Erő Világos Oldalán maradt jedi lovag ruháján azért van nyoma a Darth Vader “korszaknak” is, de leginkább Leia hercegnő pótapjának, Bail Organa szenátornak a ruhájára hajaz, aki nyilván ebben a történetben jóval kisebb szerepet játszana, hiszen nem kellene felnevelnie Anakin és Padmé lányát, mivel az ikertestvérével együtt a szülei oldalán cseperedne felnőtté. Igaz, a két forgatókönyv abban bizonyos szempontból megegyezik, hogy Skywalker ebben sem lett volna sokáig jedi, lévén a lovagok cölibátusban élnek, így ha kitudódott volna, hogy családja van, nyilván azonnal kizárták volna a Jedi Rendből. Ugyanakkor az is igaz, hogy nagy valószínűséggel a Birodalomnak sem lett volna híre-hamva sem, ha Anakin ellen tud állni Palpatine császár bűverejének, és segít Windu mesternek semlegesíteni őt.

blank
Ha Anakin Skywalker jedi lovagként öregedett volna meg. (Forrás: Reddit)

Persze mindez csak gondolatkísérlet, a valóságban (azaz a filmvásznon) minden sokkalta másképp történt, de a végére azért helyreállt a világ rendje. És nemsokára azt is megtudhatjuk, hogyan is vált Anakin/Darth Vader a Birodalom egyik elsőszámú nagyurává, érkezik ugyanis a Kenobi-sorozat, melyben ő is tiszteletét teszi (természetesen Hayden Christensen alakításában, aki a koncepciós rajzok tanúsága szerint tényleg jobban tette volna, ha marad, ahol van) és amelynek nemrég véget ért forgatásáról maga a címszerepet játszó Ewan McGregor tájékoztatta a közvéleményt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak