Kapcsolat

Tech

Ilyen specifikációkkal rendelkezhet az RTX-3000-es széria legkisebb tagja

blank

blank

Az október több szempontból is izgalmasnak ígérkezik PC-s fronton: egyrészt az Nvidia RTX-es grafikus vezérlői után végre az AMD is bemutatja a Zen3 architektúrán alapuló Ryzen 4000 „Vermeer” sorozatát, valamint három héttel később a Radeon RX-6000 termékcsaládról is lehull a lepel. Időközben azonban az Nvidia háza táján is pörögnek majd az események, ugyanis az RTX-3080 és 3090 után akkor kerülnek piacra a 3070-es modellek is, méghozzá egy eddig hivatalosan be nem jelentett RTX-3060 Ti menetkíséretében.

Ugyanakkor egy friss szivárogtatásnak köszönhetően nem csak azt tudhattuk most meg, hogy egy az RTX-3070-nél valamivel gyengébb 3060 Ti is érkezni fog októberben, hanem egyben azt is, hogy pontosan milyen specifikációkkal operál majd, és ha a pletykák igazak, teljesítmény szempontjából bizony ennek a modellnek sem lesz szégyellnivalója. Tudniillik a 8nm-es gyártástechnológia mellett 4864 CUDA, 152 Tensor, valamint 38 RT maggal lesz felvértezve, amelyet 8 GB GDDR6 memória is megtámogat. Azonfelül energiafogyasztásban sem lesz egy kiéheztetett fenevad, ugyanis a referencia, illetve az egyedi modellekre is egy darab 8 tűs PCIe csatlakozó került, tehát olyan 180-200 W energiával mát vígan meg lehet tömni a bendőjét – persze ez még nem azt jelenti, hogy ne kellene neki a 750W-os tápegység.

blank

Ami pedig a kiadás árcéduláját illeti, 400 dolláros fogyasztói árra lehet számítani, valamint a fáma egy esetleges Ti jelölés nélküli modell érkezését is elhinti, ami kereken 100 dollárral olcsóbban kerülhet majd a boltok polcaira.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, nehogy lemaradj, és ne feledkezz meg szeptemberi nyereményjátékunkról sem, aminek keretein belül most két Marvel+ képregényt, egy steames Hellblade Senua’s Sacrifice kulcsot, fődíjként pedig egy 28 cm-es Baby Yoda plüss figurát van lehetőség elvinni tőlünk!!!


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak