Kapcsolat

Tech

Íme a joystick, ami visszahozza a retro életérzést

A 8BitDo által kifejlesztett Arcade Stick minden olyan funkciót tartalmaz, melyre egy Switch vagy éppenséggel egy PC tulajnak szüksége lehet.

blank

blank

Manapság a legmodernebb eszközök állnak őrt, hogy segítségünkre legyenek, ha szólítjuk őket, akár munkáról, akár szórakozásról van éppen szó. Az utóbbi kategóriába tartoznak a számítógépek, a mobilok és a konzolok is, amelyek jelenleg már kilencedik generációjukat élik az igen népszerű PlayStation 5 és az Xbox Series X / S debütálásától számítva. Vannak azonban olyan játékosok, akik sokkal szívesebben veszik elő régebbi masinájukat és nosztalgiáznak a múlt emlékeivel, mintsem a legfrissebb daraboknak feszülnének neki. Ezek az emberek képzik a retro megjelenésű videójátékos eszközökre szakosodott 8Bitdo célcsoportját, akiknek katalógusában olyan eszközök találhatóak meg, mint például a Nintendo SNES-es vezérlőnek kinéző Xbox és Switch kontrollerek, illetve olyan tervezésű egerek, amiket a Nintendo joystickjai ihlettek – csak hogy néhányat említsünk. Újonnan pedig ezekhez csatlakozott egy Arcade Stick nevezetű darab is, ami – ahogy azt a neve is sugallja – a klasszikus árkád életérzést hivatott elhozni a Nintendo Switch és PC-s játékosok számára.

A kontroller felépítése már önmagában a játéktermek masináit idézi nyolc plusz kettő gombjával és a mozgáshoz elengedhetetlen botszerű joystickjával, amihez ráadásként egy olyan kapcsoló társul, amely lehetővé teszi a váltást személyi számítógépes és switches felhasználás között. Az Arcade Strick rendelkezik továbbá egy olyan szoftverrel is, ami a billentyűk konfigurálását teszi lehetővé. Emellett különböző profilokat is létrehozhatunk a már említett két platformhoz, amik között aztán tetszőlegesen váltogathatunk. A P1 és P2 gombokkal pedig a makrókat érhetjük el az egyes játékbeli kombók kivitelezéséhez. És ami a paramétereket illeti, túlzás lenne állítani, hogy kicsi és könnyű, dacára annak, hogy a 303x203x111,5 milliméteréhez 2,1 kg súly társul, ami szokatlan lehet egy vezérlőhöz képest.

blank

A csatlakozást illetően szintén jó hír, hogy nem feltétlenül kell rákapcsolódni az adott eszközre, és bár rendelkezésre áll egy C típusú USB port, a stick kompatibilis a Bluetooth-tal is, aminek használatáért egy 1000 mAh-s akkumulátor felel – ennek töltési ideje nagyjából egy órára rúg.

A 8BitDo szakemberei úgy tervezték meg eszközüket, hogy kompromisszum nélkül szerelmesedhessen össze bármely 1.0.0 vagy újabb firmware verziójú Nintendo Switch-csel, valamint 9.0.0 vagy annál frissebb verziószámú Switch Lite-tal. Ezenkívül a készülék csatlakoztatható Windows 7 vagy annál újabb operációs rendszerrel rendelkező számítógéphez is, ráadásul a Steammel is képes együttműködni. Aki tehát újra szeretné élni a fiatalkorát vagy csak kipróbálni, milyen lehet öregnek lenni (bocsmá’), az bátran tehet egy próbát az elárkádosító szerkentyűvel.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak