Kapcsolat

Gaming

Íme, a Nintendo Direct minden lényegi bejelentése

Egy kis összegzés mindarról, ami elhangzott a Nintendo tegnapi Direct adásában.

blank

blank

A videójáték-ipar a szűnni nem akaró koronavírus-járvány ellenére is gőzerővel dübörög – bár pár fogaskerék azért meglazult a gépezetben, hiszen néhány darabot, mint például a Prince of Persia: Sands of Time Remake-et vagy a Returnal-t a fejlesztők halasztani voltak kényetelenek. De az élet inkább napsütötte, mint árnyékos, erre utal az is, hogy a Nintendo tegnap hosszú kihagyást követően újra megtartotta hagyományos keretek között Nintendo Direct nevű eseményét. A közel 50 perces adásban a japán óriáscég a 2021-es évre vonatkozó terveit igyekezett felvázolni, amik között számos izgalmas projekt is akadt, ennek apropóján pedig úgy döntöttünk, mindet egy csokorba gyűjtjük nektek.

Splatoon 3

Hihetetlen, de a festékszórós multiplayer mókázás első felvonása idén már hatodik szülinapját ünnepli. A Splatoon 2015-ben jelent meg Nintendo Wii U-ra, a sikert látva pedig két évvel később érkezett a folytatás, ezúttal már Nintendo Switchre. Ugyanez érvényes a szóban forgó harmadik etapra is, melyben új helyszínen folytatódik a paintball-háború, Inkopolisból ugyanis átköltözünk Splatlandsbe, azon belül is egy Splatsville nevű elhagyatottnak tűnő városkába. Emellett lesznek új fegyvereink is, illetve a szereplőket is némileg saját szájízünk szerint szabhatjuk formára. Sőt, a fejlesztők új irányítást és mozdulatokat is ígértek.

A Splatoon 3 leghamarabb 2022-ben jelenik meg, pontos dátumot azonban még nem tudni.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Idén lett harmincöt éves a The Legend of Zelda-sorozat, ezáltal pedig szinte biztosra vehető volt, hogy erről az univerzumról sem fognak megfeledkezni a Nintendonál. Így is történt, a 2011-es Wii-játék, a Skyward Sword kap alapos ráncfelvarrást, a legnagyobb fanok pedig egy pár egyedi Joy-Cont is beszerezhetnek majd. A játék egyik különlegessége, hogy a modernizált látvány mellett az irányítás is új szintre emelkedik, mivel ezúttal már hagyományos irányítással is nyüstölhetjük majd a programot. Ez legfőképpen a Switch Lite tulajokat érinti, hiszen a kizárólag kézi konzolon – ellentétben a nagytesóval – fixek az irányítók.

A The Legend of Zelda: Skyward Sword HD július 16-án jelenik meg Switchre.

Mario Golf: Super Rush

Az ezredforduló környékének kedvenc játéka volt a Mario Golf, amely a kis vízvezetékszerelőt ismét új környezetbe, jelesül a golfpályára helyezte. A program Nintendo 64-en és Game Boy Coloron volt játszható, míg a 2003-ban megjelent, Toadstool Tour alcímű folytatás már Gamecube-ra érkezett. A sornak pedig itt vége is szakadt, de most, közel húsz évvel később jön a harmadik rész, a Mario Golf: Super Rush. A Direct során leleplezett játékban lesz sztori mód, és természetesen az összes ismert arc tiszteletét teszi benne. De persze kapunk multiplayer játékmódot is, illetve itt is elérhető lesz a Joy-Con mozgásérzékelőjének használata, amivel a kontroller golfütőként fog funkcionálni.

A Mario Golf: Super Rush június 25-én jelenik meg.

Ninja Gaiden Master Collection

Megjelenésekor a Ninja Gaiden (és későbbi folytatásai) híres/hírhedt volt nehézségéről és brutalitásáról, de sokan talán pont ezek miatt szerették meg a sorozatot. Amely hamarosan Nintendo Switchen is elérhető lesz, a Directen ugyanis bejelentették nekünk a Ninja Gaiden Master Collectiont, ami a Ninja Gaiden Sigma, a Ninja Gaiden Sigma 2 és a Ninja Gaiden 3: Razor’s Edge új kiadásait tartalmazza majd az összes kiadott DLC-vel együtt.

A Ninja Gaiden Master Collection június 10-én jelenik meg, érdekessége pedig, hogy nem kizárólagosan a Nintendo konzoljára, de PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra is.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Talán még a fejlesztők sem gondolták volna a Fall Guys: Ultimate Knockout tavaly februári premierjekor, hogy alkotásuk rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tesz szert, aminek köszönhetően a platformok versenyezni fognak kegyeiért. Az eredetileg PS4-re és PC-re megjelent ügyességi battle royal-játék készítői, a Devolver Digital és a Mediatonic pedig a Direct keretein belül le is leplezték a switches megjelenést. Aminek a konkrét időpontja még nem ismert, csupán az, hogy valamikor idén nyáron számíthatunk rá. Sőt, ezen változat várhatóan már a 3.5-ös frissítést is tartalmazni fogja, mely a hónap elején készült el az elérhető verziókhoz.

Monster Hunter Rise

A Monster Hunter sorozat a golyóbis talán legnépszerűbb szörnyvadászos JRPG-je, így nem meglepő, hogy sokan kapták fel a fejüket a Rise bejelentésekor. Az új epizód pedig a trailer tanúsága szerint hatalmas új bestiákat ígér, de a történet és a karakterek is hangsúlyos szerepet kapnak majd. A rövid videóban egyébként Kamura Village is feltűnik, aminek lakói láthatóan arra készülnek, hogy elejét vegyék a monstrumok okozta pusztításnak.

A Monster Hunter Rise március 26-án jelenik meg.

Animal Crossing: New Horizons

A Zeldához hasonlóan Mario is 35 éves lesz idén, a jeles alkalomból pedig a Nintendo a kis vízvezetékszerelőhöz illeszkedő témájú tárgyakat ad hozzá az Animal Crossing: New Horizonhoz. A frissítés tartalmazza Mario és Luigi jelmezeit, valamint olyan elemeket, mint a Bowser zászlók és blokkok, amivel az olasz testvérpár kicsit otthonosabban érezheti magát a szigeteken. De lesznek klasszikus börtön témájú itemek is, a jelmezbe öltözött falusiakról már nem is beszélve. A frissítés ingyenesen, február 25-től lesz elérhető.

Hyrule Warriors: Age of Calamity

Expanziósbérletet kap az Omega Force The Legend of Zelda előzménytörténeteként szolgáló program. A Hyrule Warriors: Age of Calamity Expansion Pass keretében a játékosok húsz dollárért kaphatnak két csomagot, melyek júniusban és novemberben érkeznek. Egyelőre nem tiszta, pontosan mit is tartalmaznak ezek, de az előzetes végén feltűnő lista szerint fegyverekre, jelmezekre, pályákra, kihívásokra, képességekre, és ellenfelekre készülhetünk.

Super Smash Bros. Ultimate

A Directen elhangzottak szerint a Xenodable Chronicles 2 hőseivel bővül a Super Smash Bros. Ultimate csapata, méghozzá a Fighter Pass Vol. 2 részeként. Az eseményen részletesen nem mentek bele a dolgokba, úgy tűnik, hogy valójában egyetlen játszható karakterről lesz szó, így küzdelem közben egy gombnyomással válthatunk Pyra és Mythra között, de ha úgy alakul, akár még Rex is képbe kerülhet. A duóhoz pedig természetesen vadonatúj, tematikus helyszín is dukál.

No More Heroes 3

A hack and videójáték előző két felvonásának főhőse, Travis Touchdown ezúttal is elképesztő bonyodalmakba keveredik: most éppen idegen lényektől kell megóvnia szeretett kis világát. Szerencséjére segítségére lesz a Death Glove, melynek segítségével kordában tarthatjuk az árkádgépek mágikus erejét.

A No More Heroes 3 augusztus 27-én jelenik meg.

Triangle Strategy

A Square Enix is hozzátette a magáét a Directen: a Final Fantasy Tactics és / vagy az Octopath Traveler nyomvonalán haladó Trangle Strategy (nem végleges cím) demója már elérhető az eShopon, a tényleges megjelenésre viszont csak 2022-ben kerül sor.

Bravely Default II

Újabb kalandba csöppenünk a Fény hőseinek oldalán, ezúttal egy fiatal tengerész történetét követhetjük nyomon, aki nagyszabású utazása során számos barátra tesz szert, tettei pedig hatással lesznek az egész világra. A 2012-es RPG elsöprő sikere után itt a folytatás, mely még szebb látvánnyal, nagyobb játéktérrel és összetettebb játékmenettel csábít új utakra.

A Bravely Default II február 26-án jelenik meg.

Outer Wilds

A Mobius Digital nagyon népszerű 2019-es programja is megkapja a maga Switch-verzióját. A hihetetlenül leleményes, ragyogóan érzelmes űrhajós időhurok számtalan díjat nyert megjelenése után, és a kritikák is egyöntetűen pozitívnak értékelték. Pontos megjelenési dátum nincs, csak annyi biztos, hogy valamikor a nyáron érkezik.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Complete Edition

Az EA pozitívan fogadott Plants vs. Zombies: Garden Warfare sorozatának egyfajta újragondolásában a játékosok ismét növényként és zombiként harcolhatnak különféle multiplayer játékmódokban, és összesen 23 teljesen testreszabható osztály közül választhatnak. Emellett lesz megosztott képernyős és offline mód, mozgásvezérlők a célzáshoz, valamint elérhető lesz az összes eredeti tartalom és kozmetikai cikk is.

A Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Complete Edition március 19-én jelenik meg.

Tales from the Borderlands

A Borderlands franchise-t birtokló Gearbox a múlt héten jelentette be, hogy az egykori Telltale Games játéka újra elérhetővé válik, a Directen pedig az is kiderült, hogy a régi platformok mellett Switchre is érkezik. Az öt epizódból álló Tales from the Borderlands az anyasorozat második és harmadik része között játszódik, és noha története a főszálak ismerete nélkül is élvezhető, a teljes értékű élmény miatt azért nem árt velük tisztában lenni.

A Tales from the Borderlands március 24-én kerül be az eShop kínálatába.

Miitopia

Az eredetileg 2016-ban, Nintendo 3DS-hez megjelent életszimulációs elemekkel felturbózott RPG is visszatér, hogy a Switch-tulajok is megízlelhessék az általa nyújtott élményt. A játékosok saját maguk hozhatják létre külön bejáratú Miis-jüket, akivel aztán társadalmi osztályt választhatnak, hogy bulizzanak és átkeljenek egy fantázia építette földre, hogy legyűrjék a Sötét Nagyurat. Az új változat emellett eddig nem látott kozmetikai cikkeket is tartalmazni fog majd.

A Miitopia május 21-én jelenik meg.

DC Super Hero Girls: Teen Power

Metropolis városa ismét veszélyben van, de a DC középsulis szuperhőslányaira mindig lehet számítani. Még egy kis shopping és fotózkodás is belefér két bunyó közt! 

A DC Super Hero Girls: Teen Power június 14-én jelenik meg.

Famicom Detective Club

Két rejtélyes gyilkossági ügyet is megoldhatnak azok, akik befizetnek az old-school japán videójáték switches változatára. A The Missing Heir alcímű részben a játékosoknak egy kísértetjárta faluban kell felgöngyölíteni a szálakat, a The Girl Who Stands Behind-ban pedig egy iskolában kell kinyomozniuk egy diák – talán természetfeletti erők által okozott – halálát. A 80’-as években debütált programok a korhoz hű grafikát játékmenetet és szinkront kaptak, megjelenésükre pedig május 14-én kell számítani.

Hades

A Supergiant Games hack and slash kalandja, a Hades is megkapja a megérdemelt Switch változatát. Amihez érkezik egy letöltőkód a játék 2.5 órás zenei anyagával, valamint egy 32 oldalas artbook is az istenek, a szellemek és a program egyéb szereplőinek képeivel.

A Hades március 19-én jelenik meg.

Végül pedig érkezik még egy messzi-messzi galaxisba elkalauzoló játék is Star Wars: Hunters címmel, amiről külön cikket írtunk (ezt ITT olvashatjátok el), ha pedig inkább a teljes Directet néznétek meg, azt ITT tehetitek meg.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak