Kapcsolat

Tech

Íme a világ leghűvösebb PlayStation 5 konzolja

Lehet, hogy rá sem ismernénk, ha nem tudnánk mi ez.

blank

blank

A PlayStation konzolok, de úgy általában bármelyik konzol mindenkori egyik nagy hiányossága a túlmelegedésre való hajlandóság. A helyzet egy pár fokkal jobb a PlayStation 5 esetében, ami relatíve csendes és az eddigiek közül a leghűvösebb is, hála kétoldali, 130 mm átmérőjű axiális ventilátorainak és kifejezetten a kritikus alkatrészek hűtésére szolgáló légáramlást segítő vonalvezetésének. Persze a Sony üdvöskéje még így is hajlamos a forrófejűségre, főleg ha 4K felbontáson terheljük huzamosabb ideig.

Ezen javított nem is kicsit a PC-modder Nhenhopach, aki elkészítette a világ első vízhűtéses PlayStation 5 konzolját, és nem volt rest a teljes házat is átalakítani a saját tervezésű, Alphacool vízpumpájával hajtott hűtőblokk mellé. Ezen a szinte ipari méretű (240 mm), masszív hűtőbordák szolgálnak fő hőcserélő elemként, melyeket pedig kettő darab Noctua NF-A12x15 Chromax ventilátor lát el friss levegővel. Persze a konzol ilyetén átalakítása garanciavesztéssel jár, tanulságos megnézni a videót, már csak azért is, mert az ember nem minden nap látja elemeire kapva a legújabb generációs konzolt.

A végeredmény pedig magáért beszél, az Astro’s Playroom 4K felbontás mellett történő, órákig való futtatása során is csupán 51 C° hőmérsékletig melegedett föl az extrém külsejű – és immáron belsejű készülék. Ez az érték bármelyik PC számára is megirigylendő eredmény, nem beszélve arról, hogy ezzel a leghűvösebb PlayStation 5 konzol is megszületett. Viszonyításképpen szobahőmérséklet mellett a PS5 különböző belső elemei 60-75 C°-ig forrósodhatnak, a memória pedig kifejezetten magas, 90 C° körüli csúcsokat is produkálhat a GamersNexus mérései alapján. Irigyeljük!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak