Kapcsolat

Sorozat

Íme Luz Noceda, a Disney Channel első biszexuális főhőse

blank

blank

Az idén januárban indult The Owl House szériával igen bátor lépést tett a Disney Channel, ugyanis a tévécsatorna történetében először egy sorozat főhőse egyaránt vonzódik a szebbik és az erősebbik nemhez.

A sorozat története szerint Luz, az amerikai-dominikai nemzetiségű lány hirtelen egy alternatív valóságba csöppen, ahol boszorkány válik belőle. Ugyanakkor a boszorkánykodás mellett az átlagos 14 éves tinik életét éli, amiből természetesen a szerelem sem maradhat ki. Egy idáig úgy tűnt, Luz a fiúk iránt érdeklődik, azonban a legutóbbi két epizódban (Enchanting Grom Fright, Wing It Like Witches) közte és az egyik visszatérő karakter, Amity között a barátinál jóval eltérő kapcsolat kezdett kibontakozni. A szóban forgó részekben Amity arra kéri Luzt, hogy legyen a partnere a szalagavató bálon, mire a lány természetesen igent mod.

Ugyan a cselekmény konkrétan nem hangsúlyozza ki a két karakter közt szövődő románcot, ám rengeteg elmélet született a szóban forgó jelenséggel kapcsolatban, melyet Dana Terrace, a sorozat alkotója végül a Twitteren erősített meg. Elmondása szerint – mindazonáltal, hogy maga is biszexuális – egy ideje készült rá, hogy egy különleges gyereket tegyen meg története főhősének, és bár a csatorna a kezdetben nem volt vevő az elképzelésre, az alkotónak végül mégis sikerült meggyőznie őket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak