Kapcsolat

Gaming

Íme, minden fontos bejelentés, ami elhangzott a friss Resident Evil tartalmak kapcsán a legújabb Showcase keretében

Jó hírek, rossz hírek vegyesen.

blank

blank

Miután január 21-én a Capcom megtartotta első fejadagnyi tájékoztatóját a Resident Evil Village-et illetően, közel három hónap elteltével újfent elérkezettnek látta az időt, hogy a második etappal is megörvendeztesse a játékosokat és a rajongókat. A késő esti Resident Evil Schowcase rengeteg tudnivalóval szolgált a japán stúdió új programját illetően, amiket illő volt egy csokorba gyűjteni. Íme hát minden fontos bejelentés a Resident Evil Village-ről.

Elsőként tán a legfontosabb, hogy az év eleji Maiden demo után újabb ízelítő érkezik a játékhoz, amit első körben a PlayStation 4 és PlayStation 5 tulajok használhatnak ki rögtön ezen a hétvégén. Igaz ugyan, hogy az előttünk álló két napban csak a Resident Evil Village első helyszínén, a faluban nézhetnek körül, és mindössze 30 perc áll majd rendelkezésre tüzetesebben is szemügyre venni a romániai ihletésű, no meg persze címadó területet április 18 este 7 és április 19 hajnali 3 óra között . A rákövetkező hétvégén a Dimitrescu kastély jön, ahol a fentebb leírtakhoz hasonló lesz a dolgok menete [avagy itt is félórát barangolhatunk majd]. Május elején pedig az eddig kimaradt platformok is kapnak egy szeletet a tortából, azaz az összevont demóból, amit tehát összesen egy órát lehet nyüstölni, az pedig kizárólag a játékosokon múlik, mihez kezdenek a nekik kimért idővel. Íme a pontos időbeosztás:

Village demo (PS4 és PS5)

  • 2021. április 18., 19:00 – április 19,. 03:00

Castle demo (PS4 és PS5)

  • 2021. április 25., 19:00 – április 26., 03:00

Teljes demo (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, PC, Google Stadia)

  • 2021. május 2., 02:00 – május 3., 02:00

A másik örömteli bejelentés minden bizonnyal az volt, hogy a Resident Evil 6 után ismét visszatér a franchiseba a Mercenaris játékmód, ráadásul kicsit felturbózva. Ha még emlékszünk, a Mercenaris amolyan pontozásos sportág volt, amelyben a játékosoknak adott időn belül kellett ilyen-olyan küldetéseket elvégezniük, ami most is így lesz, annyi csavarral, hogy most az egyes szakaszok között bővíthetjük a kelléktárunkat, valamint a képességeinket is új szintre tudjuk majd emelni.

A Capcom emellett a nosztalgiáról sem feledkezett meg, a Showcase keretén belül ugyanis bejelentésre került az is, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően valóban érkezik a tán legkedveltebb epizód, a Resident Evil 4, csak éppen nem úgy, ahogy azt vártuk: Leon S. Kennedy spanyol falucskában tett túraútját VR-támogatásban lesz lehetőségünk újrajátszani. Rossz hír továbbá, hogy minderre kizárólag Oculus Quest VR 2 szemüveg segítségével lesz lehetőség. Egy rövid kedvcsináló már érkezett is a programhoz, ám ennél többre csak a szűk egy hét múlva, április 21-én megrendezésre kerülő Oculus Games Showcase-en számíthatunk.

És hogy egy kis őrültség is legyen, érkezett a bejelentés, miszerint a Resident Evil Village vendégszerepelni fog a Dead by Daylightban, azonban bővebben erről sem árultak el szinte semmit az illetékesek, és egészen május 25-ig várnunk kell a további fejleményekre. A tervek szerint akkor ejt néhány szót erről a Capcom és a Behaviour Interactive.

Végezetül pedig lelepleztek egy új sztori trailert is, amelyben ezúttal nem a sokat látott, magyar vonatkozással is bíró vámpírhölgy, Lady Dimitrescu lesz egyedül a középpontban, hanem a Village főhőse, Ethan Winters is. Rajtuk kívül Miranda nővér, Chris Redfield, az Umbrella Corporation, no meg a címben szereplő falu is főbb szerephez jut.

A Resident Evil Village elvileg május 7-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re, és Google Stadia-ra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak